В неделя вечер предстои „червеното“ дерби в родния елит – ЦСКА срещу ЦСКА 1948. Сблъсъкът от деветия кръг в efbet Лига на стадион „Българска армия“ стартира в 20:15 часа часа и ще може да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим мача минута по минута.

Двата отбора са разделени от една точка в класирането, като ЦСКА 1948 е шести с 13 пункта от шест мача, докато ЦСКА е с 12 от седем срещи. И двата тима са с по няколко отложени двубоя заради ангажиментите си в Европа, които приключиха рано-рано с отпадания във втория предварителен кръг на Лигата на конференциите.

ЦСКА се поокопити след трудното начало под ръководството на завърналия се Нестор Ел Маестро, като записаха две победи и равенство в последните три кръга за първенство. Тимът ще се опита надвие предстоящия съперник, който го спъна в битката за титлата в края на миналия сезон, когато мачът на „Армията“ завърши при равенство 1:1, а Иван Турицов пропусна дузпа в самия край.

Миналата седмица „червените“ привлякоха в състава си дефанзивния халф Емануел Шекич, който е добре познат на наставника Нестор Ел Маестро от престоя на двамата в Щурм Граци и може да дебютира днес. Треньорът обаче няма да може да разчита на трайно контузените Брадли Де Нойер и на Юрген Матай.

През седмицата се появи информация, че Марселино Кареасо е поискал по-голяма заплата, за да преподпише с ЦСКА, докато съдебни дела бавят започването на строежа на „Армията“.

ЦСКА 1948 от своя страна взе и двете си срещи при новия наставник Николай Панайотов срещу новака Етър Велико Търново и Славия, като специалистът заяви, че отборът му по нищо не отстъпва на своите домакини в неделя.

По време на паузата тимът привлече нападателя Аерон Зинга, а в същото време се раздели със Светослав Диков. В лагера на „червените“ има и добри новини, които са свързани с Евгений Сердюк, който поднови тренировки с отбора.

„Най-голямото ни предимство спрямо съперника? Не мисля, че отстъпваме на този отбор, знаем, че нашият отбор има качества да победи и да се надиграва, този план ще следваме. На всяко гостуване е възможно да има провокации, винаги, когато съм на терена, съм изцяло концентриран върху мача. Просто един треньор трябва да се съсредоточи върху случващото се на терена“, каза Панайотов.

През миналия сезон двата отбора се срещнаха общо три пъти. В редовния сезон ЦСКА постигна две победи – с 2:1 на „Армията“ и с 1:0 като гост в Бистрица, но завърши наравно 1:1 в споменатия вече двубой в Борисовата градина в плейофите.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


20:15 часа | ЦСКА – ЦСКА 1948

efbet Лига, 9-и кръг

Главен съдия: Георги Кабаков, град Пловдив

Стадион: „Българска армия“, град София


Вероятни състави на двата отбора:

ЦСКА (4-3-1-2): Густаво Бусато – Тибо Вион, Християн Петров, Браян Кордоба, Иван Турицов – Джонатан Линдсет, Амос Юга, Марселино Кареасо – Тобиас Хайнц – Матиас Фаетон, Дюкенс Назон

Старши треньор: Нестор Ел Маестро

ЦСКА 1948 (4-2-3-1): Даниел Наумов – Том Рапнуи, Елитон Джордж, Тиаго Барбоса, Стив Фуртадо – Парвизджон Умарбаев, Ивайло Чочев – Педриньо, Никола Илиев, Бирсент Карагарен – Рууни Ева

Старши треньор: Николай Панайотов


Начало: 20:15 часа

Пряко по: DIEMA SPORT

подкрепя българския спорт