Ботев и Локомотив не излъчиха победител в дертито на Пловдив. Срещата от втория кръг на efbet Лига, играна на стадион "Христо Ботев" завърши 2:2. "Канарчетата" може да съжаляват, че не стигнаха до успеха, тъй като "смърфовете" стигнаха до равенството с гол в продължението на мача след грешка на вратаря Ханс-Кристиан Бернат. Никола Илиев откри резултата в 17-ата минута, а в началото на втората част Мичи Нтело изравни. Ехидже Укаки отново даде аванс на "жълто-черните" в 72-ата минута, а във втората минута на добавеното време Жулиен Лами изравни. 

Домакините бяха много по-добрият отбор през първото полувреме, като имаха възможност да вкарат и повече голове. През втората част "смърфовете" излязоха пределно мобилизирани и пропуснаха две добри възможности за гол, преди Нтело да изравни. Двамата треньори направиха няколко смени, които освежиха съставите им, които продължиха да търсят успеха. Двубоят беше белязан и от бой сред феновете на домакините, което дори прекъсна срещата за минута-две. 

startphoto.bg
49 снимки

Така и двата отбора имат по 4 точки в актива си след втория кръг на първенството. 

Срещата започна с по-активни действия на домакините. В същото време "смърфовете" действаха по-припряно и сбъркаха няколко подавания. Първият удар към една от двете врати нанесе Йонас Там в 8-ата минута. Естонският защитник засече с крак от трудна позиция центриране от корнер на Ивелин Попов, но отправи слаб удар и не затрудни Мартин Луков. 

В 14-ата минута "канарчетата" бяха близо до гол. Николай Минков получи отдясно и центрира в наказателното поле. Никола Илиев пое отлично топката и елиминира Оливер Камдем. Фланговият нападател нанесе удар от около десетина метра, като Мартин Луков успя да избие с крак. Кълбото остана в "канарчетата", като Джеймс Ето'о шутира покрай вратата. 

Три минути след това крепостта на "смърфовете" падна. Домакините организираха страхотна атака, при която Антъни Уджа подаде към Константинос Балоянис отляво. Той центрира в наказателното поле, където Самуел Акере свали с гърди за Никола Илиев. Юношата на "канарчетата" с елегантен финт остави на земята двама футболисти на Ботев и от около 10 метра с не най-добрия удар прати топката в десния ъгъл за 1:0. 

Домакините продължиха да атакуват опасно и в 22-ата минута Николай Минков пресече подаване в средата на терена и напредна с топката. Десният бек комбинира с Ивелин Попов, който подаде към Никола Илиев отляво. Крилото опита удар от малък ъгъл, който беше блокиран от Оливер Камдем. Малко по-късно удар от далечна дистанция на Ето'о не затрудни Луков. 

В 37-ата минута гостите можеше да останат с човек по-малко. Христо Иванов, който имаше жълт картон, влезе в краката на  Николай Минков без да има възможност да играе за топката. Халфът на "смърфовете" в последния момент забави движението си, но закачи десния бек на "канарчетата". Главният рефер Георги Кабаков обаче дори не отсъди нарушение на играча на гостите и даде сигнал играта да продължи. 

Втората част започна силно за гостите, които имаха две отлични възможности да изравнят. Още в началните секунди Димитър Илиев изведе Мичи Нтело сам срещу Бернат. Белгиецът успя да елиминира вратаря и да нанесе удар, който беше блокиран от Антоан Конте. Малко след това Георги Каракашев получи на точката за изпълнение на дузпа, но стреля над вратата. 

Локомотив изравни в 57-ата минута. Ето'о позволи да му бъде отнета топката в средата на половината на Ботев. Георги Каракашев и Христо Иванов разиграха, като топката се озова в Димитър Илиев. Капитанът на "смърфовете" със страхотно подаване изведе Мичи Нтело зад отбраната на Ботев, а белгийският нападател прати топката покрай Бернат за 1:1. 

Ботев отново се активизира и резервата Ехидже Укаки получо извеждащ пас отдясно. Нигериецът опита да намери Антъни Уджа, но в последния момент Оливер Камдем успя да избие. Малко след това Мартин Луков спаси удар на Кристиан Нвачукву. 

В 69-ата минута феновете на домакините си спретнаха масов бой по трибуните, като дори мачът беше прекъснат за малко. 

В 72-ата минута домакините отново поведоха. Антонио Перера поде атака отдясно. Испанският халф подаде към Балоянис в наказателното поле. Гръцкият краен защитник намери оставения непокрит Ехидже Укаки, а той от няколко метра нямаше как да сбърка за 2:1. 

Последва пропуск на Владимир Медвед от удобна позиция. В 75-ата минута Ивелин Попов изведе Мартин Секулич отляво в наказателното поле. Нападателят потърси далечния ъгъл, но направи сериозен пропуск, като прати топката покрай вратата. 

Осем минути след това Нвачукву получи пас зад защитата на "смърфовете", но беше изпреварен от Мартин Луков. Вратарят обаче изчисти лошо топката - право в Ивелин Попов. Капитанът на домакините опита да намери опразнената врата от далечна дистанция, но вратарят се реваншира и изби с крак. След това Нвачукву опита да играе с топката и беше в засада. 

В 90-ата минута Бернат не се намеси добре при удар на Каракашев, а след това Медвед потърси далечния ъгъл, но прати топката покрай вратата. 

Във втората минута на добавеното време "смърфовете" изравниха след огромна грешка на вратаря на домакините. Резервата Мартин Хайдаров опита коварен удар от около 20 метра. Бернат не успя да се намеси добре и не успя да избие топката. Кълбото се озова в Жулиен Лами, а французинът с лекота преодоля вратаря за 2:2. 

efbet Лига

FT .

2 : 2

  • 17’ Никола Илиев
  • 72’ Ехидже Укаки
  • 57’ Мичи Нтело
  • 90+2’ Жулиен Лами
  • Край на мача. 

    90+9'
  • Жълт картон за Владимир Медвед.

    90+7'
  • ГООЛ ЗА ЛОКО! Резервата Мартин Хайдаров опита коварен удар от около 20 метра. Бернат не успя да се намеси добре и не успя да избие топката. Кълбото се озова в Жулиен Лами, а французинът с лекота преодоля вратаря за 2:2. 

    90+2'
  • Последователни удари на Каракашев и Медвед не създадоха неприятности пред вратата на домакините. Първо Бернат не успя да улови, но изби в корнер, а след това ударът на беларусина към далечния ъгъл беше неточен. 

    90+2'
  • Мартин Хайдаров влиза на мястото на Димитър Илиев. 

    89'
  • Данило Полонский заменя Мартин Петков. 

    89'
  • Ален Корошец заменя Ивелин Попов. 

    85'
  • Нвачукву получи пас зад защитата на "смърфовете", но беше изпреварен от Мартин Луков. Вратарят обаче изчисти лошо топката - право в Ивелин Попов. Капитанът на домакините опита да намери опразнената врата от далечна дистанция, но вратарят се реваншира и изби с крак. След това Нвачукву опита да играе с топката и беше в засада. 

    83'
  • Жулиен Лами опита удар след подаване на Камдем от десетина метра, но от трудна позиция прати топката покрай вратата. 

    82'
  • Ивелин Попов изведе Мартин Секулич отляво в наказателното поле. Нападателят потърси далечния ъгъл, но направи сериозен пропуск, като прати топката покрай вратата. 

    75'
  • Локомотив можеше бързо да изравни. Димитър Илиев получи в наказателното поле, като опита удар, който не се получи. Топката се озова във Владимир Медвед, но беларусинът от удобна позиция прати топката покрай вратата. 

    73'
  • ГОООЛ ЗА БОТЕВ! Антонио Перера поде атака отдясно. Испанският халф подаде към Балоянис в наказателното поле. Гръцкият краен защитник намери оставения непокрит Ехидже Укаки, а той от няколко метра нямаше как да сбърка за 2:1. 

    72'
  • Мачът беше спрян за 1-2 минути заради бой между бултрасите по трибуните. 

    69'
  • Мартин Секулич влиза на мястото на Антъни Уджа. 

    68'
  • Нвачукву опита удар от средна дистанция, с който Луков се справи. 

    67'
  • Николай Минков пусна отличен извеждащ пас към Ехидже Укаки отдясно. Нигериецът навлезе в наказателното поле и пусна остър пас към Антони Уджа, но Камдем успя в последния момент да избие топката. 

    66'
  • Ехидже Укаки влиза на мястото на Самуел Акере. 

    59'
  • Нвачукву заменя Никола Илиев. 

    59'
  • Владимир Медвед заменя Мичи Нтело. 

    58'
  • Христо Иванов е заменен от Ивайло Иванов. 

    58'
  • Жулиен Лами заменя Николас Пенев. 

    58'
  • ГООЛ ЗА ЛОКО! Ето'о позволи да му бъде отнета топката в средата на половината на Ботев. Георги Каракашев и Христо Иванов разиграха, като топката се озова в Димитър Илиев. Капитанът на "смърфовете" със страхотно подаване изведе Мичи Нтело зад отбраната на Ботев, а белгийският нападател прати топката покрай Бернат за 1:1. 

    57'
  • Локомотив пропусна още една добра възможност. Мартин Петков получи подаване отдясно и намери Георги Каракашев на точката за изпълнение на дузпа. Дефанзивният халф нанесе опасен удар, който премина над вратата. 

    48'
  • Димитър Илиев със страхотен пас изведе Мичи Нтело само срещу Ханс-Кристиан Бернат. Нападателят напредна с топката, навлезе в наказателното поле, финтира вратаря, но няколко играчи на "канарчетата" успяха да се върнат и Антоан Конте блокира удара на деветката. 

    46'
  • Играта е подновена. 

    46'
  • Край на първата част. 

    45+3'
  • Жълт картон за Димитър Илиев. 

    41'
  • Христо Иванов, който имаше жълт картон, влезе в краката на  Николай Минков без да има възможност да играе за топката. Халфът на "смърфовете" в последния момент забави движението си, но закачи десния бек на "канарчетата". Главният рефер Георги Кабаков обаче дори не отсъди нарушение на играча на гостите и даде сигнал играта да продължи. 

    37'
  • Джеймс Ето'о опита удар от далечна дистанция, който след рикошет не затрудни Луков и той улови. 

    34'
  • Жълт картон за Христо Иванов. 

    32'
  • Ботев продължи да атакува опасно. Николай Минков пресече подаване в средата на терена и напредна с топката. Десният бек комбинира с Ивелин Попов, който подаде към Никола Илиев отляво. Крилото опита удар от малък ъгъл, който беше блокиран от Оливер Камдем. 

    22'
  • ГОООЛ ЗА БОТЕВ! Домакините организираха страхотна атака, при която Антъни Уджа подаде към Константинос Балоянис отляво. Той центрира в наказателното поле, където Самуел Акере свали с гърди за Никола Илиев. Юношата на "канарчетата" с елегантен финт остави на земята двама футболисти на Ботев и от около 10 метра с не най-добрия удар прати топката в десния ъгъл за 1:0. 

    17'
  • Жълт картон за Антоан Конте. 

    14'
  • Николай Минков получи отдясно и центрира в наказателното поле. Никола Илиев пое отлично топката и елиминира Оливер Камдем. Фланговият нападател нанесе удар от около десетина метра, като Мартин Луков успя да избие с крак. Кълбото остана в "канарчетата", като Джеймс Ето'о шутира покрай вратата. 

    14'
  • Първият удар към една от двете врати нанесе Йонас Там. Естонският защитник засече с крак от трудна позиция центриране от корнер на Ивелин Попов, но отправи слаб удар и не затрудни Мартин Луков. 

    8'
  • Срещата започна с по-активни действия на домакините. В същото време "смърфовете" действаха по-припряно и сбъркаха няколко подавания. 

    4'
  • Начало на мача. 

  • 1'
  • 1'
  • Стадион: Стадион Христо Ботев - Пловдив
    Рефер: Георги Кабаков
    Излъчва: Diema Sport


Ботев - Локомотив 2:2

1:0 Никола Илиев (17)

1:1 Мити Нтело (57)

2:1 Ехидже Укаки (72)

2:2 Жулиен Лами (90+2)

Ботев: 1. Ханс-Кристиан Бернат, 5. Йонас Там, 7. Самуел Акере (59 - 4. Ехидже Укаки), 10. Ивелин Попов /к/(85 - 88. Ален Корошец), 11. Антъни Уджа (68 - 9. Мартин Секулич), 15. Джеймс Етоо, 17. Николай Минков, 19. Антоан Конте, 20. Антонио Перера, 21. Никола Илиев (59 - 40. Кристиан Нвачукву), 38. Константинос Балоянис

Резерви: 32. Матвей Игонен, 4. Ехидже Укаки, 6. Андрей Йорданов, 9. Мартин Секулич, 16. Матиус Ремейкис, 27. Сирики Диабате, 28. Янис Карабельов, 40. Кристиан Нвачукву, 88. Ален Корошец

Треньор: Душан Керкез

Локо: 88. Мартин Луков, 44. Ангел Лясков, 91. Хорхе Сегура, 4. Мартин Паскалев, 71. Оливер Камдем, 6. Христо Иванов (58 - 22. Ивайло Иванов), 33. Георги Каракашев, 17. Николас Пенев (58 - 99. Жулиен Лами), 10. Мартин Петков (89 - 7. Данило Полонский), 14. Димитър Илиев /к/ (89 - 19. Мартин Хайдаров), 9. Мичи Нтело (58 - 21. Владимир Медвед)

Резерви: 81. Кристиан Томов, 20. Милош Петрович, 5. Тодор Павлов, 16. Кристиян Пешов, 19. Мартин Хайдаров, 99. Жулиен Лами, 21. Владимир Медвед, 7. Данило Полонский, 22. Ивайло Иванов

Треньор: Любослав Пенев

Съдия: Георги Кабаков

Стадион: "Христо Ботев"

подкрепя българския спорт