Станимир Стоилов постигна страхотен успех начело на турския Гьозтепе и класира отбора си в Суперлигата. Мъри успя да промени изцяло игровия облик на измирския клуб за кратък период от време, а близо шест месеца след назначаването си да изпълни целта, поставена пред него за този сезон - промоция в елита на страната. 

Опитният български специалист пое отбора на 13 точки от лидера Еюпспор, а кръг преди края разликата е само три, като и двата тима са шампиони на Първа лига. Впечатляващо беше представянето на "Гьоз-Гьоз" в мачовете срещу водения от легендата Арда Туран отбор - победа с 5:1 на "Гюрсел Аксел" и 3:0 като гост

През годините Стоилов винаги е показвал, че обича да работи с млади футболисти - да ги намира, обучава и притиска всеки ден, за да стават по-добри и по-добри. Примери за това са играчи като Ричард Еромоигбе, Георги Миланов, Неманя Максимович, Хосе Кордоба и Пламен Андреев. В Гьозтепе Мъри отново показа, че младостта не е порок във футбола. Наставникът без да се замисля хвърли в боя няколко младоци, въпреки че за отбора му всеки мач беше като финал, предвид сериозното изоставане от местата, даващи право на директна промоция, когато беше назначен. 

Треньорът наскоро призна, че бързо е успял да предаде своята филосовия на футболистите, а те са разбрали, че равенството не е успех. "Равенството никога не е било добър резултат за мен. Предадох това на моите играчи и те вече имат това, което искам от тях. Най-важното за мен, като треньор, е да накарам играчите си да стават по-добри всеки ден. Винаги съм се опитвал да поставям целта за успех по-високо. Колкото по-високо поставяш летвата, толкова повече играчите се подобряват и толкова по-лесно идва успехът". 

Стоилов не промени системата, с която играеше Гьозтепе от началото на сезона, но изнесе отборът по-напред, като го направи по-атакуващ, но в същото време подобри и играта в защита. За това говори и фактът, че в последните си 13 мача "жълто-червените" са допуснали голове само в два от тях. Двама от тримата централни защитници на наставника са на по 20 години. 

Първият от тях е младежкият национал на Турция Таха Алтъкардеш. Той беше привлечен със свободен трансфер от Трабзонспор през лятото и бързо се утвърди като титуляр, а при Станимир Стоилов демонстрира страхотно израстване, като вече е следен от клубове като Фейенорд и Лион. Таха изигра 30 мача през сезона до момента, в които вкара три гола и направи три асистенции. 

Другият партньор на дошлия от ЦСКА 1948 през зимата Елитон в сърцето на отбраната е Юмит Акда. Бранителят е роден в Букурещ, поради което вече е и младежки национал на Румъния. Той е под наем в Гьозтепе от Аланияспор, а през пролетта се превърна в твърд титуляр и един от най-стабилните играчи в отбора. В някои мачове беше използван и като ляв-халф бек, след като титулярът Исмаил Кьойбашъ се контузи. Освен с отлични действия в защита, Юмит допринесе и с два гола след Нова година. 

Много интересна е историята на 19-годишния Антони Денис. Нигериецът беше част от отбора на Гьозтепе до 19 години до края януари тази година. Той нямаше нито един мач в професионалния футбол, но след контузията на дефанзивния халф Доган Ердоган в мача с Чорум, Мъри не се поколеба да хвърли в дълбокото младока, който не го подведе. Опорният халф получи картотека в дните преди въпросната среща по настояване на българския специалист. Денис беше гласен за отдаване под наем във Финландия, но с представянето си на мача с Чорум не само убеди, че трябва да получи шанс, а се превърна във футболиста, от който на практика започва състава на "Гьоз-Гьоз". Поради ограничения брой чужденци, които могат да бъдат използвани в Първа лига на Турция, за да има място за африканеца, от картотеките беше изваден бившият футболист на Манчестър Юнайтед Маме Бирам Диуф. Дефанзивният полузащитник изигра 14 мача до момента, в които вкара един гол и направи две асистенции. Денис прилича на Ричард Еромоигбе, но е и много по-добър от него в офанзивен план. Прогнозираме, че и той скоро ще бъде национал на своята родина. 

Стоилов демонстрира отново, че има страхотен нюх за добри футболисти от Бразилия и от феврури насам в атаката на "Гьоз-Гьоз" блести 22-годишният Ромуло Кардосо. Нападателят дойде под наем от Атлетико Паранаензе, където беше твърда резерва. Той дебютира с гол и асистенция при победата с 2:0 над Бандърмаспор като гост и от тогава е водеща фигура в състава. Южноамериканецът вкара 5 гола и направи 3 асистенции в 12 мача, като се очертава да бъде основен играч за тима и в Суперлигата, тъй като Гьозтепе ще откупи правата му. 

Последен, но не и по значимост, във великолепната петорка на Мъри е вратарят Арда Йозджимен. Той е на 22 години и има български корени. Арда беше резерва на поляка Матеуш Лис през настоящата кампания, но получи шанс за изява в мачовете за Купата на Турция, както и в последния - при успеха с 3:0 над Еюпспор. От новия сезон стражът ще бъде титуляр в Суперлигата. Желанието на Станимир Стоилов и ръководството е той да бъде развит, тъй като притежава страхотни качества. Елитът на Турция пък е висока сцена, на която ако покажеш ниво, вратите на футбола в Западна Европа веднага се отварят за теб. 

Мъри Стоилов демонстрира и в Турция, че за него не е проблем да налага и развива млади футболисти, а в същото време да трябва да търси мигновени резултати с отбора си. Опитният специалист може да бъде за пример на колегите си и ръководители у нас, които не е нужно да чакат родната футболна централа да ги стимулира, за да дават шанс на младите си таланти. Какъв по-голям стимул от това да развиеш един играч, а след това от него в касата на клуба ти да влязат сериозни средства?! 

Великолепната петорка на Мъри поведе отбора към елита на Турция, а напълно сигурно е, че през лятото и следващия сезон към тях ще се присъединят още играчи, защото за Стоилов младостта във футбола никога не е била порок.