В Турция са възхитени от трансферите, които Станимир Стоилов направи в Гьозтепе. Българският специалист привлече четирима нови играчи през януари - Елитон (ЦСКА 1948), Рамон Паскал Лундквист (Сарпсборг), Ромуло Кардосо (Атлетико Паранаензе) и Тургай Гемиджъбашъ (Аустрия Клагенфурт). 

Първите трима направиха сериозно впечатление още в първия си мачове за измирския клуб. 

"Естествено е новите футболисти да имат нужда от адаптация в отбора, в който идват, но когато придобият самочувствие се представят по-добре. В такъв момент е важни и индивидуалната им статистика... 

Елитон - 2 гола в първите три мача,

Лундквист - 2 гола в първите четири мача, 

Ромуло - 1 мач, гол и асистенция", пишат в Турция. 

Бразилският нападател Ромуло дебютира при победата с 2:0 при гостуването на Бандърмаспор в неделя. 22-годишният футболист, който беше привлечен в средата на миналата седмица, се появи в игра в 63-ата минута на срещата, а 60 секунди по-късно асистира на Ялчън Каян за първия гол в срещата. В продължението на втората част южноамериканецът оформи крайния резултат. 

Освен това Стоилов интегрира в първия отбор и 19-годишният нигериец Антони Денис. Дефанзивният полузащитник получи картотека за Първа лига в навечерието на гостуването на Сакаряспор, когато му се наложи да влиза на пожар след контузията на Доган Ердоган. Това беше и дебют в професионалния футбол за него. В следващите два мача африканецът започна като титуляр и остави отлично впечатление с играта си.