Първото лятно попълнение на влезлия в турската Суперлига Гьозтепе е ляв защитник от първенството на Кипър, съобщиха медиите в Турция. Старши треньорът на "жълто-червените" от Измир Станимир Стоилов подсилва отбора с 29-годишния Джалма Фильо Силва, който идва от отбора на АЕЛ Лимасол, а там е бил съотборник с българския нападател Георги Минчев.

Договорът на бразилския играч с кипърците изтича в края на този месец. Беше подчертано, че скаутите на Гьозтепе е следила 29-годишния футболист през целия сезон и е представила положителен доклад на техническия екип. Джалма Силва също така е одобрен от Стоилов и помощниците му, се казва още в информациите.

Той пристига на Острова на Афродита през юли 2022-а година от отбора на Баия, с който българския шампион Лудогорец има доста добри търговски отношения. Освен в Баия, левият бек и ново попълнение на Гьозтепе е играл за Атлетико Пернамбукано, Насионал Де Патос, Трезе, УР Трабалдоре, Конфианса, Операрио ПР. Опитният футболист, записал два сезона за АЕЛ Лимасол, изигра общо 72 официални мача във всички турнири.