Треньорът на Кайсар - Стойчо Младенов, няма да се върне в Казахстан, твърди Prosports.kz. Специалистът е в България, след като с щаба и отбора му бяха пуснати в почивка. Младенов обаче не смята да се връща в азиатската страна, пише изданието, а причината за това е конфликт с ръководството.

LAP.bg
11 снимки

Българският треньор е влязъл в сериозен спор с шефовете си заради намерението им да намалят заплатите в клуба. Това е породено от пандемията от коронавирус, заради която и клубният бюджет за 2020 година е значително намален. Младенов обаче не е склонен на намаление на заплатата и е заплашил, че ако не получи възнаграждението си по договор, ще прекрати сътрудничеството си с Кайсар.

Изданието пише, че бившият треньор на ЦСКА е "приел с враждебност" новината за намаляване на заплатите в паузата заради коронавируса. Изглежда, ако е вярно това, той не влиза в положение на клуба.

Стойчо Младенов отиде в казахстанския клуб през 2017 година, а през миналия сезон класира "степните вълци" на шесто място в първенството. Кайсар спечели и Купата на Казахстан. Това лято тимът трябва да направи и своя дебют в Лига Европа.