Лийдс на Илия Груев е много близо до завръщането си във Висшата лига. Йоркшърци са лидери във временното класиране в Чемпиъншип 8 кръга преди края на сезона. 

Според изданието the72.co.uk българският национал е един от тримата футболисти в състава на Даниел Фарке, които с изявите си през настоящата кампания са показали, че имат ниво да играят в Премиър лийг. Останалите двама са 18-годишният Арчи Грей и нападателят Жоржиньо Рутер. 

"23-гдишният български национал направи безпроблемно прехода от Бундеслигата към Чемпиъншип и може да бъде един от тези, които ще продължат към по-високото ниво и по-големи успехи през следващие години. 

Илия Груев изглежда е превърнал позицията в централната халфова линия в своя собственост на "Елънд Роуд", особено след началото на годината, и едва ли представянето му ще остане незабелязано", пише в материала си Оливър Диксън. 

През този сезон Груев има 26 мача за Лийдс във всички турнири, в които се е отличил с две асистенции. Той проби в състава на Даниел Фарке след Нова година и се утвърди като титуляр.