Журналистът от VTR Spor Оркун Актем коментира пред Gong.bg представянето на Гьозтепе под ръководството на Станимир Стоилов. Българският специалист предизвика фурор в Измир с работата си, откакто е начело на "жълто-черните" и това беше причината да потърсим мнение от южната ни съседка на колега, който следи отблизо случващото се в клуба. Той даде мнението си и за трансфера на централния защитник Елитон от ЦСКА 1948. 

"Станимир Стоилов направи положителна промяна в играта на отбора в нападение. Най-голямото недоволство на феновете на Гьозтепе по време на престоя на Радомир Кокович беше слабата офанзивна статистика. След идванет на Стоилов отборът демонстрира най-добрите си показатели в атака през последните години", започна Актем пред Gong.bg

"Привържениците на Гьозтепе бяха много доволни, когато научиха, че Станимир Стоилов поема отбора, тъй като през последните години начело на отбора бяха млади специалисти, чиято компетентност беше съмнителна. Името на Стоилов обаче успокои феновете и те бяха доволни от идването му". 

"Доверието към Станимир Стоилов е много високо, както сред феновете, така и сред ръководството", продължи той. "Шефовете на клуба не са сред тези, които често сменят треньорите, но изглежда са се адаптирали добре към условията в Турция. Подписването на договор за 2,5 години със Стоилов е положителна стъпка, но не е гаранция, ако нещата се влошат". 

Оркун Актем взе отношение и за трансфер на Елитон, привлечен от ЦСКА 1948. "Когато в медиите се появи името на Елитон, честно казано това изненада феновете. Причината за това е, че играе в най-алтернативния регион за трансфери на Гьозтепе. През сезона имаше доста ротация на централните защитници, но привличането на чужденец на тази позиция се смяташе за интересно. Трансферът обаче не беше поставен под въпрос, заради доверието към Стоилов. Елитон влезе на почивката срещу Коняспор за Купата на Турция и вкара гол, но определено показа и слабости в защита. Изглежда, че най-голямата разлика, която ще направи в отбора, е успешното изнасяне на топката". 

"Гьозтепе има нужда от нападател и такъв трансфер трябва да се случи. Там отборът е най-слаб в момента. Ще е много трудно да постигнат целите си без привличането на нападател", сподели още Актем. 

"Плановете на ръководството на Гьозтепе са дългосрочни. Това им позволява да планират в бъдеще, но не мисля, че феновете ще имат много търпение, когато става дума за успеха на клуба. Да, важно е да се търсят млади играчи, да им се дава шанс и да се управлява професионално клубът, но ще е грешка ако се игнорира настоящето, докато се гради бъдещето. Гьозтепе е един от най-сериозните кандидати за промоция в Суперлигата и ако се действа така, това ще донесе успех", завърши Актем.