Крилото Здравко Димитров вчера финализира трансфера си в турския Сакаряспор. Това ще бъде втори престой на 25-годишния флангови футболист в първодивизионния клуб, след като прекара там и втората половоина на миналия сезон. Тогава той изигра 16 мача и вкара един гол. 

Сега Димитров ще се опита да помогне на Сакаряспор да достигне до елита на Турция. Треньор на българина ще бъде местната легенда Тунджай Шанлъ. 41-годишният бивш нападател е начело на отбора от родния си град за трети път. Той пое тима в началото на септември миналата година. 

Тунджай има 80 мача и 22 гола за турския национален отбор. Освен това е изиграл 154 мача за Фенербахче, в които се е отчел с 59 попадения. Той направи и добра кариера в чужбина, където беше част от Волфсбург, Мидълзбро, Стоук Сити и Болтън. 

Целите на Сакаряспор през този сезон са задължителна промоция в Суперлигата. За целта през зимата ще се прави и сериозна селекция, като Здравко Димитров е първото ново име в състава. 

Българинът ще има сериозна конкуренция по левия фланг на атаката, където може да играят още капитанът Бурак Сюлейман, Билал Басачикоолу и опитният венецуелец Джонатан дел Вале. 

Здравко вече е картотекиран от Сакаряспор и може да дебютира още днес в дербито срещу Гьозтепе на Станимир Стоилов. Двубоят на "Сакаря Ататюрк" е от 19:00 часа българско време, като на стадиона ще има фенове единствено на гостите. 

 Двата отбора са трети и четвърти във временното класиране с по 32 точки. Лидер е Еюпспор с 42 точки, а вторият Коджаелиспор е с 33. За Суперлигата се класират директно първите два тима, а отборите от трето до седмо място играят плейофи.