Георги Аспарухов, известен още като Гунди, е един от най-легендарните български футболисти в исторята. Той е символ на Левски и една от най-запомнящите се фигури в родния футбол. Гунди се отличава с изключителни голови инстинкти, технически умения и способност да въодушевява публиката със своите изяви на терена. Тази статия е вдъхновена от игралния филм Гунди – Легенда за любовта.

Георги Аспарухов е емблема на Левски и българския футбол. Легендата за Гунди продължава да живее не само заради неговите впечатляващи спортни постижения, но и заради неговото благородно поведение извън терена, което служи за образец на бъдещи поколения спортисти и млади хора в България. За незабравимия №9 може да се напишат хиляди материали, а днес ще се спрем на стадиона, който е кръстен на легендарния футболист, а на него играе Левски. 

Стадион "Георги Аспарухов" е третият стадион в историята на "сините". В периода 1936 – 1949 отборът играе на собствено игрище, наречено "Левски". То се е намирало върху част от територията на "Васил Левски". След започването на строежа на национален стадион, тимът временно се мести на стадион "Юнак". През 1952 г. на отбора е отпуснато ново игрище в столичния квартал "Иван Вазов" (днешният плувен комплекс "Спартак"). 

След ново спортно райониране на Левски е отпуснат нов терен за строеж в кв. „Герена“ на V столичен район (днешен район Подуяне). Клубът започва да строи новия си стадион през 1960 година. Проектът е дело на арх. Лазар Парашкеванов. Той се реализира за три години, а парите са събрани от фенове. Офицално стадион "Левски", известен и като "Герена", е открит на 10 март 1963 година с мач между Левски и Спартак Плевен, завършил 4:0. Съоръжението е с тревист терен и размери 110х80 m. Около него има лекоатлетическа писта, а трибуните са за 28 000 седящи места. 

Първият мач от евротурнирите е изигран на 3 октомври 1965 година. Съперник на Левски е шведският Юргорден, а "сините" побеждават с 6:0. Двубоят е 1/16-финал за Купата на европейските шампиони. 

През 1990 година стадионът е прекръстен на легендата на клуба Георги Аспарухов, който загива през 1971 година в автомобилна катастрофа. 

В периода 1992-1998 г. стадионът е затворен за ремонт за привеждане на съоръжението според изискванията на УЕФА за провеждане на международни мачове. Отборът играе домакинските си мачове на Националния стадион. Поради финансови причини и тежката икономическа криза в България, за периода 1993-1997 година ремонтните работи са почти замразени. Промяната настъпва през 1998 година, когато е създаден фонд „Стадион Георги Аспарухов“ и хиляди привърженици даряват средства и се включват с доброволчески труд в ремонтните работи. Новоремонтираният стадион „Георги Аспарухов“ е открит на 5 май 1999 г. когато на него се провежда решаващият за титлата шампионатен мач на Левски срещу Литекс, който завършва 0:0. Размерите на терена за увеличени за сметка на премахването на лекоатлетическата писта. След поставянето на седалки с облекалки на трибуните, те вече побират 29 980 души.

През 2012 година са обявени планове за цялостна реконструкция на стадиона. През февруари 2013 започва разрушаването на сектор А. На 5 юли 2013 г. стартира строителството на трибуната с полагане на капсула на времето в основите ѝ. На 23 април 2016 г. е открит изцяло новият сектор А на стадион „Георги Аспарухов“. Лентата е срязана от сина на легендата Георги Аспарухов – Андрей. В същия ден един срещу друг се изправят Левски и Лудогорец, а срещата завърши 0:0. Новата трибуна е с капацитет от 6 000 места. 

„Гунди – Легенда за любовта“ тръгва по кината на 18 октомври, продуценти са Иван Христов и Андрей Арнаудов от „Междинна станция“, а Нова броудкастинг груп са ексклузивен медиен партньор.