Според Конгреса на Димитър Бербатов, който БФС не признава, Борислав Михайлов вече не е президент на БФС. След като успяха да влязат в залата за отложената от БФС редовна сбирка, само 76 делегата организираха свой форум. След проведеното гласуване в зала 3 на НДК пък 76 гласа отидоха в полза на Димитър Бербатов от присъстващите 76 делегати. Проведеният в петък конгрес на Димитър Бербатов гласува той да оглави БФС.

Yulian Todorov / LAP.bg
5 снимки

Делегатите гласуваха настоящият президент на БФС Борислав Михайлов да бъде освободен от поста (75 гласа "за").

Конгресът на Бербатов гласува президентът на централата да заема поста не повече от 3 мандата (75 гласа "за"), а членовете на Изпълкома се намаляват от 15 на 9 (74 гласа "за"). 

Припомняме, че по-рано днес БФС излезе с остра декларация, в която съобщава, че се разиграва пълен фарс. От футболната ни централа заявиха, че е необходима намеса от ФИФА и УЕФА.

„Благодаря, благодаря за присъствието, за вота на доверие, който ми давате. Основен приоритет и задача е обединението, което търсим и искаме, а то минава през един нормален и честен конгрес. Да се даде възможност на колегите ви да изразят волята и желанието си. Мисля, че това е най-демократичният вариант. Това искаме от самото начало. Оттам нататък благодаря за доверието. Започваме да работим, не да градим или рушим. Не си позволявам да употребявам думата „управляваме“, защото всички сме заедно“, коментира Димитър Бербатов.