Футболистка №1 на България – Симона Петкова, даде интервю за предаването „Домът на футбола”по DIEMA SPORT. Тя разкри, че до месец ще се завърне на терена след лечение на контузия. Тя говори за началото на своята кариера, както и за книгата, която е написала.

„На крачка съм от започваме на рехабилитация. Давам си един месец. Здрава съм, правя всичко, за да се възстановя. Смятам, че за месец ще успея да вляза в ритъм. Това е моя първа контузия, това е нещо ново за мен. Тежък период”.

„Искам да започна да играя някакви минути и да вляза в игрови ритъм. Като дете не съм играла футбола, през училище минах през всички спортове. Чак на 16 години започнах да тренирам. Футболът избра Симона. Родена съм в Габрово и след първия мач разбрах, че това е нещо, което ми харесва. Никой от вкъщи не е професионален спортист. Това е моя страст”.

„Целият ми живот е лишения. Женският футбол не е добре платен. Трябваше да съчетавам учене, работене и не съм пропускала тренировки и съм тренирала допълнително. Това беше моето желание, защото исках да успея с футбола. Исках футболът да се превърне в нещо повече, затова излязох в чужбина”.

„Не съм си представяла да бъде вдъхновение за някой друг. Исках с опита, който съм придобила, да бъда полезна. Затова е моята книга. Ако мога да помогна на някого”, допълни тя.

Цялото интервю на Симона Петкова вижте в прикаченото видео.