Официалното онлайн първенство по футбол у нас влиза в своята решителна фаза. Четвъртфиналите на големия турнир по FIFA23 започват тази събота, 3 юни, и ще се излъчват в най-голямата стрийминг платформа – Twitch.tv, едновременно в каналите на eFirst League и A1 Gaming League. Общият награден фонд е 5 000 лева, а победителят и неговият подгласник  ще бъдат наградени и с място в EA SPORTS FIFA 23 Global Series Play-ins, с опция за класиране за плейофите.

С огромен интерес бяха проследени последните мачове от груповата фаза, в която станаха ясни играчите и отборите, събрали най-много точки в основната част на първенството. Както знаете, всеки от класиралите се играчи, представлява роден отбор в професионалната Първа лига, което допълнително „разпали“ привържениците на българския футбол.

Лидерът в група B на eFirst League, очаквано или не, е именно шампионът от миналата година Иван „DrNightWatch“ Чуров, който представя отбора на ЦСКА. Срещу него на четвъртфиналите ще се изправи класиралия се на второ място в група D – Кристиян „Kriskata” Иванов за отбора на Ботев Враца.

Безспорният шампион на група А – Димо „SiniteGonzo” Иванов от Левски София ще играе първи мач за деня, 3 юни, срещу Мартин „banqta“ Петков и Локомотив София от група C. Отборите на Берое Стара Загора и Лудогорец, представяни от Димитър „Mitaka” Янев и Георги „jorjewin” Георгиев ще изиграят 2 от 3 мача веднага след това. Последна за деня ще остане една от може би най-интересните срещи между Илия „IStoyanov10” Стоянов (Локомотив Пловдив) и Младен „GoalMachine” Георгиев (Славия), които са съотборници в националния отбор по FIFA на България, но на 3 юни ще трябва да затворят очи за екипната си игра и да бъдат индивидуални състезатели по пътя към трофея!

Не пропускайте двубоите и подкрепете любимия си отбор на 3 юни, 10:00 часа в Twitch.tv/efirstleague.