Селекционерът на България U15 Калоян Георгиев говори за победата на националния ни отбор в турнира, който се проведе в Естония. Участие взеха още отборите на Литва, Молдова и тима на домакините.

„Реално това бяха първи мачове за тези момчета, трябва да благодариме на колегите, които са работи миналата година с тях в проектонационалите Димитър Васев, Стефан Колев, Георги Георгиев и Деян Петков, защото в тази възраст миналата година е имало 6 лагера, които са на зонален принцип и в тези лагери реално са видяни около 200 деца”

„Нашата работа като екип беше от тези 160 деца на пръв поглед, да изберем 20, които да участват в този турнир и основната заслуга е на колегите преди нас, ние сега им берем плодовете. Вече 4-5 години се кове това нещо", заяви пред „Студио Дерби” Георгиев.

„Децата имат международен опит, което е много важно. Говорим за 30-40 мача опит на 15 години и то на международно ниво. Елитната група в България е едно, но мачовете на международно ниво са съвсем друго нещо.”, коментира селекционерът.

„Идеята е да се дава шанс на децата, които са в най-добра форма в момента”, заяви той.

„Просто нямаме план как искаме да изглеждат нашите футболисти. Дали да играем офанзивно или дефанзивно. Това е и при клубовете, всеки клуб малко или много е изгубил своята идентичност. Сега последните години искаме да сме като всички, ако може и да нападаме и да вкарваме, и да защитаваме и всичко. Трябва да има ясна цел, методика”

„Предстоят ни два приятелски мача в Словакия. До края на годината ще има три лагера и след това ще видим каква работа сме свършили”, завърши селекционерът на България U15.

Чуйте още в прикаченото видео