Българският полузащитник Георги Миланов официално е футболист на унгарския Видеотон. Участникът в груповата фаза на Лига Европа оповести новината чрез спортният си директор Золтан Ковакш.

„Много съм щастлив да подпиша с Видеотон. За мен бе важно отборът, в който ще продължа кариерата си да играе в групова фаза на европейски клубни турнири. Играл съм непрестанно в последните години, а влязох с контакт в клуба отдавна. Говорихме няколко пъти със спортния директор и с наставника. Харесва ми стилът на Видеотон. Имах няколко оферти през това време, но се спрях на Видеотон, тъй като проектът ми хареса. Гледах срещата на отбора срещу българския Лудогорец, който беше от втория кръг на Шампионска лига. Проследих двубоя в детайли и смятам, че отборът имаше пълните шансове да влезе в групите на Шампионска лига”, бяха първите думи на Миланов, след като позира с фланелката на Видеотон.

Георги Миланов с екипа на Видеотон

източник: molvidi.hu

„Челси е фаворит в групата ни за Лига Европа, но ние можем да се борим за второто място. Другата голяма цел пред мен е да станем шампиони на Унгария. Тук съм от три дни и наблюдавах мача с Ференцварош, на който откровено се насладих. Искам да помогна на отбора да спечелим титлата и Купата, както и да се представим солидно в Лига Европа”, завърши Георги Миланов.

Медиите в Унгария потвърждават, че годишното възнаграждение на юношата на Литекс ще бъде 480 хиляди евро.

„Много съм щастлив, че се договорихме с Георги Миланов. Той е изключително талантлив футболист, който има мачове в груповата фаза на Шампионска лига. Георги бе ключов играч за ЦСКА Москва, но неговият договор изтече през лятото. Водихме дълги преговори с него, тъй като имаше интерес и от други отбори. Имаше възможност да продължи кариерата си в други отбори, но избра нас и сме много радостни. Опитът му е неимоверен, след като има повече от 40 срещи за националния отбор на България. Можем да го използваме на няколко позиции, което е много добре за треньора Марко Николич и отбора, а силата му е зад нападателя”, каза спортният директор Золтан Ковакш.