Гьозтепе на Станимир Стоилов записа пета поредна победа под ръководството на българския специалист. "Гьоз-Гьоз" разнищи с 5:1 у дома лидера в първа дивизия на Турция Еюпспор, воден от местната легенда Арда Туран. Срещата беше от 16-ия кръг на шампионата. 

Домакините поведоха още в 4-ата минута чрез Кенет Мама. Шест по-късно Билал Месауди удвои. В края на първата част гостите от Истанбул се върнаха в мача чрез Ахмед Кутуджу. През втората част Гьозтепе вкара още два гола. Първо се разписа Ялчън Каян (56-дузпа), а след това на два пъти точен беше Ахмед Йълдъз (70,88-дузпа). Възпитаниците на Мъри тотално контролираха събитията на терена и пропуснаха още 4-5 отлични възможности за гол. 

Така Гьозтепе събра 32 точки е продължава да бъде на трето място във временното класиране, но само на точка от втория Коджаелиспор и на седем от днешния си съперник Еюпспор. 

Гьозтепе поведе още в 4-ата минута. Възпитаниците на Станимир Стоилов организираха страхотна контраатака. Ялчън Каян подаде към Огюн Байрак отдясно. Крайният защитник напредна и подаде към Билал Месауди в наказателното поле. Алжирецът продължи към Кенет Мама, който от няколко метра не остави шансове на Берке Йозер.

Малко след това пред голмайстора Мама се откри нова добра възможност за гол, но ударът му беше блокиран от защитник.

Страхотната игра на домакините продължи и в 10-ата минута падна втори гол във вратата на Еюпспор. Кенет Мама се пребори за топката и с глава подаде към Билал Месауди. Нападателят проби отдясно, навлезе в наказателното поле и със страхотен удар в далечния ъгъл матира вратаря за втори път.

Гьозтепе продължи да бъде господар на терена. В 14-ата минута Исмаил Кьойбашъ центрира остро, а Билал Месауди от удобна позиция прати топката над вратата с греда. При изпълнението на аута домакините упражниха висока преса, което доведе до грешка на противников бранител, който подари топката на Билал Месауди. Алжирският нападател обаче не успя да се разпише от 4-5 фронтално срещу вратата.

Възпитаниците на Станимир Стоилов продължиха да правят каквото си поискат и в 18-ата минута Кенет Мама направи двойно с Билал Месауди и се озова непокрит отдясно в наказателното поле. Берке Йозер обаче спаси удара на нигериеца.

Малко след това вратарят на Гьозтепе Матеус Лис се отличи със спасяване след удар на Джани Бруно. В 22-ата минута Билал Месауди получи извеждащо подаване от Кенет Мама, но нападателят отново пропусна, като не успя да намери очертанията на вратата.

Еюпспор отговори с разбъркване след центриране от корнер, като на три пъти играчи на домакините блокираха удари на съперници, а в крайна сметка Таркан Сербест успя да изчисти в нов ъглов удар.

В 25-ата минута Билал Месауди получи контузия и беше заменен от Кубилай Канатзишкуш. Три минути след това остро центриране на Джани Бруно изненада Матеус Лис и срещна гредата.

В 42-ата минута Джани Бруно центрира на далечната греда, където Принс Ампем надскочи Огюн Байрак и отправи удар с глава, но Матеус Лис се справи и изби. Три минути по-късно Ахмет Кутуджу получи пред наказателното поле, справи се с Ласе Нилсен и Таха Алтъкардеш и с удар в долния десен ъгъл не остави шансове на вратаря. Това беше и първият допуснат гол от Гьозтепе при Станимир Стоилов.

В началото на второто полувреме домакините пропуснаха още една добра възможност. Кубилай Канатзишкуш получи от Ялчън Каян и шутира от около 17 метра, но вратарят на гостите изби в корнер.

В 55-ата минута Кенет Мама проби отдясно и опита центриране, но топката срещна ръката на Лукас Кларо. Първоначално главният съдия не отсъди дузпа, но след намесата на ВАР промени решението си. Зад топката застана Ялчън Каян и прати вратаря в обратния ъгъл за 3:1.

В 66-ата минута Гьозтепе пропусна страхотна възможност за четвърти гол. Домакините организираха опасна контраатака, при която Кенет Мама получи отляво. Нигериецът навлезе навътре и с меко центриране намери Доган Ердоган на далечната греда. Халфът отправи удар с глава от 5-6 метра, но Берке Йозер спаси.

Три минути по-късно Кенет Мама подаде към непокрития Кубилай Канатзишкуш в наказателното поле. Нападателят отправи два удара от близка дистанция, които вратарят успя да спаси.

В 70-ата минута обаче логичното се случи и Гьозтепе вкара четвърти гол. Еюпспор отново сбърка при високата преса на домакините. Давид Тиянич подаде към резервата Ахмед Йълдъз и халфът с техничен удар от границата на наказателното поле вкара за 4:1.

В 88-ата минута "Гьоз-Гьоз" стигна и до пети гол. Джанер Еркин изблъска в наказателното поле Алиу Траоре и домакините получиха нова дузпа. Ахмед Йълдъз застана зад бялата точка и с премерен удар в долния десен ъгъл вкара за 5:1.