Организаторът на протеста на футболни фенове в центъра на София, се оказа човек от щаба на Димитър Бербатов. Това е Ивайло Гроздев, който е подал заявлението в Столична община, съобщава „Новспорт“.

Два дни преди протеста Гроздев присъства на срещата в Министерството на младежта и спорта между представители на изключените клубове с хора от ръководството на Българския футболен съюз. Гроздев, който е представител на тима от Област Перник Черногорец (Ноевци), бе сред най-активните хора на Бербатов, които настояваха за напускането на залата от страна на президента на Аматьорската футболна лига Румен Вълков.

Ивайло Гроздев е и координатор на щаба Димитър Бербатов при събирането на подписките от клубовете за извънреден конгрес. Едната от тях вече "отлежава" около 18 месеца в съда, а другата от май тази година беше подкрепена едва от около 80 клуба.

Съгласно законодателството, организаторът на протеста носи отговорност за случилото се. Кметът на София Васил Терзиев вече обяви, че ще бъде заведен иск срещу него за 42 000 лева, на каквато сума са изчислени щетите по общинската собственост.