Христо Стоичков получи поредното признание. Легендата на българския футбол попадна сред стоте най-добри футболисти, играли в Ел Класико, споделя Телеграф. Подборът е направен от испанския вестник „Марка“, който избра най-добрите играчи на Реал Мадрид и Барселона от всяко десетилетие без първото и настоящото заради малкия брой мачове.

Стоичков е сред избраните между 1991 и 2000 г. 

„Носителят на Златната топка за 1994 г. беше специалист по „подгряване“ на Ел Класико. В двата си периода като футболист на Барселона (1990-95 и 1996-98) той е срещал Реал Мадрид общо 16 пъти. Интересното е, че е вкарал само два гола срещу тях. Но настъпването на съдията Урисар Аспитарте при загубата с 0:5 и фаула срещу Кике по-късно още се помнят. Гений и огромна фигура“, пише „Марка“.

От съотборниците на Камата в Барса през 90-те са избрани още Албер Ферер, Серхи Бархуан, Пеп Гуардиола, Гийермо Амор, Мигел Анхел Надал и Хосе Мари Бакеро. От Реал са посочени Фернандо Йеро, Мануел Санчис, Фернандо Редондо и Иван Саморано. Сред най-добрите играчи в този период попадат и двама души, носили екипите и на двата тима – Луис Енрике и Луиш Фиго.