Гьозтепе на Станимир Стоилов е най-добрият отбор в Първа лига на Турция. Това мнение изрази треньорът на Шанлъурфаспор Джихат Арслан след мача между двата отбора от 26-ия кръг на първенството, спечелен от "Гьоз-Гьоз" с 1:0 като гост. 

"Играхме срещу най-добрия отбор в лигата. Да, може да е на второ място в момента, но мисля, че играхме срещу отбора, който най-много заслужава шампионската титла", заяви 54-годишният Арслан, познат у нас като наставник на Шкупи Скопие в мачовете срещу Левски от Лига на конференциите през лятото. 

Отборът на Мъри заема второ място във временното класиране на шампионата, като намали изоставането си от лидера Еюпспор на шест точки. Освен това измирци увеличиха преднината си пред третия Коджаелиспор на цели 10 точки и завръщането в Суперлигата изглежда все по-близо. 

Стоилов води Гьозтепе в 14 мача до момента, като спечели 11 от тях, два завърши наравно и загуби един. Тимът е в серия от шест двубоя без допуснат гол и е с най-добрата защита в лигата, а в атака отстъпва само на лидера Еюпспор. Прави впечатление, че в повечето срещи от серията със сухи мрежи редом до бившия футболист на ЦСКА 1948 Елитон в центъра на защитата са 20-годишните Таха Алтъкардеш и Юмит Акга, а като дефанзивен халф се наложи Антони Денис, който е едва на 19 години. Нигериецът беше интегриран в първия отбор от Мъри и се превърна в твърд титуляр. 

До края на първенството остават осем кръга.