Отборът на Ботев Враца спря кошмарната си серия от осем поредни загби в efbet Лига и победи с минималното 1:0 като гост Монтана в последен мач от 20-ия кръг в родния шампионат. Тимът на Монтана определено трябва да съжалява много за изпуснатите възможности на своя „Огоста”, но приказно изпълнение от фаул на Чавдар Ивайлов в 50-ата минута спомогна на отбора, воден от Антони Здравков да събере актив от 18 точки и да се изкачи до 10-ата позиция във временното класиране. Толкова има и Монтана, но поради по-лошите си показатели тимът остава 11-и.

КЛАСИРАНЕ В efbet ЛИГА ТУК! 

Ботев Враца Монтана

източник: sofascore.com


Мачът започна търпеливо и от двата отбора, но в рамките на 60 секунди и Монтана, и Ботев Враца пропуснаха да се разпишат. В петата минута Тони Тасев пласира центриране от ъглов удар на далечната греда, а вратарят на Ботев Враца не се намеси, но Илия Миланов в последния момент изчисти от голлинията току преди играч на домакините да накаже неточността на защитата на врачани. Те организираха бърза контраатака, а топката попадна в Петър Атанасов в наказателното поле на Монтана и шутира с десния крак, но встрани от вратата, пазена от Макенджиев.

В 13-ата минута Давид Кики направи страхотен пас зад отбраната на Ботев Враца, но Янко Ангелов не успя да засече и Илия Миланов изчисти. След 29 пък  Иван Михов от Монтана действа много добре в наказателното поле и центрира към Сенхаджи. Той не успя да засече топката, а Янко Ангелов и Минков също се разминаха с топката. В 34-ата мачът видя красиво изпълнение. Николай Минков финтира на тъча Илия Миланов и влезе навътре към наказателното поле на Ботев Враца. Последва мощен удар с десния крак, но топката премина край левия страничен стълб на Краси Костов - аут.

Шест преди края на първата част вратарят на врачани отново спаси своите от сигурен гол. Николай Минков отправи зрелищен шут от въздуха, но Краси Костов направи феноменално спасяване и отново спаси своите от сигурен гол. Гостите от Враца откриха резултата пет минути след старта на второто полувреме. Чавдар Ивайлов изпълни магнетично пряк свободен удар, а топката придоби причудлива траектория, за да се оплете в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Макенджиев - 1:0 за Ботев Враца.

Монтана можеше да изравни резултата още в ответната атака, но прехвърлящ изстрел на Башлиев излезе аут. В 56-ата гостите направиха нестандартна комбинация чрез Мартин Николов и Петър Атанасов. Вторият изведе Даниел Генов в наказателното поле на Монтана, но ударът на нападателя бе неточен.

Последва много сериозна битка в средата на терена. Четири преди края Монтана загуби концентрация, а Ботев Враца пропусна да накаже грешка в отбраната на домакините. Даниел Генов направи успоредно центриране към Златински. Благой Макенджиев пропусна да улови топката, но бившият играч на Лудогорец не засече в опразнената му врата.

До края на срещата монтанчани опитаха хаотичен натиск към вратата на Красимир Костов, но действията им не бяха резонни и трите точки отидоха в актива на Ботев Враца. В идния кръг врачани приемат столичния Левски на "Христо Ботев", докато Монтана ще гостува на Славия.


FT МОНТАНА БОТЕВ ВРАЦА 0:1  • ПРОГРАМА • РЕЗУЛТАТИ

0:1 Чавдар Ивайлов (50)

Рефер: Станислав Тодоров (Шумен)

Стадион: "Огоста" (Монтана)

Стартови състави:

Монтана: 30 Благой Макенджиев, 25 Александър Башлиев, 3 Иван Михов, 24 Давид Кики, 33 Стефан Цонков, 5 Раян Сенхаджи, 4 Радослав Терзиев, 22 Стефан Каменов, 8 Тони Тасев 🟨, 6 Янко Ангелов, 11 Николай Минков

Треньор: Атанас Атанасов

Ботев Враца: 33 Красимир Костов 🟨, 81 Атанас Зехиров, 37 Венцислав Керчев, 9 Даниел Генов, 6 Даниел  Гаджев 🟨, 20 Дориан Бабунски, 18 Илия Миланов, 77 Мартин Николов, 10 Петър Атанасов, 23 Христо Златински 🟨, 17 Чавдар Ивайлов

Треньор: Антони Здравков