Българският треньор Ивайло Петев остава начело на Университатя (Крайова), стана ясно след среща между него и президента на румънския клуб Михай Ротару, съобщи сайтът fanatik.ro.

Петев има само една победа в последните 10 поредни мача с отбора от Крайова, но Михай Ротару реши да продължи с българина на резервната пейка. "Човекът, който финансира клуба, извика българския специалист на среща, за да получи обяснения относно повече от скромните резултати. В момента  тимът е на 5-о място в Суперлигата и имат 16 точки по-малко от лидера ФКСБ", пише  още изданието.

След продължилия повече от три часа разговор с Ивайло Петев, на който присъстваха и футболистите, Михай Ротару реши българският треньор да продължи работата си в Университатя (Крайова), като представи план за коригиране на ситуацията.

„Това беше три часа и половина дискусия с треньора и играчите. Направен е анализ, важно е да си вярваме, че можем повече от последните мачове. Отговорът беше да, можем повече. Бяха посочени решения, които ще ни измъкнат от това положение. Ивайло говори добре английски,  но не всичките ни футболисти говорят или разбират. Имаме малък проблем в този елемент, но ще наема още един преводач. Няма да влизам в детайли какво сме говорили, това са си вътрешни неща от съблекалнята, каза още Михай Ротару, цитиран от Digi Sport Special.

Само преди 24 часа се появиха информации, че дните на Петев са преброени, а негов наследник ще бъде Мариус Шумудика, известен от дългите си периоди на работа в Турция и Близкия Изток. Михай Ротару обаче е категоричен, че Шумудика не е на дневен ред и той вярва на 100 процента на българския специалист.

"Както виждате, Ивайло Петев си води всяка тренировка. Да, имаме доста играчи, които не са във форма, но това може да се случи по всяко време и на всеки. Надявам се, че играчите най-после ще осъзнаят какво се иска от тях", заяви още Ротару./ БТА