Отборът на Поморие победи с 2:0 Етър Велико Търново в мача от 21-ия кръг на Втора лига. Попаденията за успеха на домакините бяха дело на Христо Лемперов и Милен Танев. Това бе първа загуба на Станислав Генчев като треньор на „болярите“.

Със спечелените три точки Поморие се изкачи до петото място с актив от 33 пункта. Великотърновският тим е лидер с 42. Вторият Септември София изостава само с 2 точки.

Първата по-интересна ситуация в мача бе в пола за гостите. Стефан Неделчев излезе на добра позиция и отправи удар, който обаче бе отразен отразен от Димитър Тодоров. Малко по-късно домакините отвърнаха. Шанс се разкри пред Живко Хаджиев, но без успех.

В самия край на първата част Поморие излезе напред в резултата. Домакините получиха право да изпълнят дузпа за игра с ръка Димитър Плахов. Христо Лемперов пое отговорността, като стреля и откри за 1:0.

След почивката в 67-ата минута Чавдар Ивайлов изпълни фаул. Последва известно разбъркване и рикошет в Илиян Шердеров, а Димитър Тодоров изби.

По-малко от 20 минути преди края на мача домакините имаха нови претенции за дузпа, след съприкосновение между Димитър Плахов и Илиян Шердеров. Реферът Николай Йорданов обаче прецени, че няма основа да посочи отново бялата точка и даде знак играта да продължи.

Поморийци увеличиха аванса си на 2:0 в 84-ата минута. След хубава акация отдясно Кирил Георгиев пусна към Мирослав Коев, който овладя и върна леко назад към Милен Танев. С премерен удар последният оформи крайния резултат.