Стилян Петров даде пресконференция дни преди събитието "Мача на надеждата", което той организзира. Големият бългрски футболист започна с най-важната информация, а именно продажбата на билети и събитията включени в мероприятието.

"От днес в 16:00ч. билетите ще са в продажба и на касите на стадион „Васил Левски“. По време на мача, преди мача и след мача ще има атракции за феновете. Ще има шоупрограма от 16:00ч. Призоваваме всички фенове, които ще присъстват на мача, да дойдат по-рано. Надяваме се хората да се забавляват, да видят едно истинско шоу. От самото начало ще има различни активности. Ще има топки, подписани от звездите. Това са неща, които допълнително се дават на феновете"

startphoto.bg
18 снимки

Петров с шега сподели и изискванията, които големите имена от световния футбол имат още преди да са пристигнали в България.

"Имаме изисквания от някои от треньорите, които искат да са с перфектна визия. Сигурно до утре ще ми побелее косата. Някои от тях искат да играят голф в България и това трябва да се организира, искат да видят повече от България, да пробват кебапчета и кюфтета. Всички, които са се заели с организацията, правят всичко възможно за тези примадони, в кръга на шегата."

Най-важното обаче остава организацията и Стилян Петров увери, че всичко върви така, както трябва.

"Има промени във всеки един момент. Като цяло, подготовката е финализирана, всичко е готово, запазени са полетите, изисквания, хранителен режим, процеси. Подготовката е изцяло направена".

Относно желанието за победа и формата на играчите, бившият халф на Астън Вила сподели, че няма да се играе на ходом и всички ще желаят победата дори и в такъв мач.

"Хенрик Ларсон поиска обувки с желязо. Илиян Стоянов започна да тренира доста усърдно. Казах му, че ще стигне от Япония до България с колелото. Когато сложим обувките и топката е в краката ни, спортната злоба се завръща. Всеки един има качествата, това не се забравя. Тези футболисти играят в такива мероприятия по 4-5 пъти на година, няма да е просто на ходом. Българските звезди са готови и очакват с нетърпение мача"