Старши треньорът на Университатя (Крайова) Ивайло Петев е един от специалистите, които са поканени да бъдат лектори в Молдова през март. Молдовската федерация по футбол организира семинар за треньори, които притежават Лицензи Про и УЕФА-А и се е спряла на редица водещи специалисти, които да говорят за професията.

Освен Петев, молдовците са поканили да споделят опита си легенди като Мирча Луческу и Георге Хаджи. По всяка вероятност ще присъства и националният селекционер на Литва Едгарас Янкаускас, който постигна много прилични резултати начело на балтийската страна, в това число и победа над България в София.

Въпросният семинар е планиран по време на паузата за мачовете на националните отбори през месец март. Окончателният списък от лектори все още не е ясен, но организаторите ще обявят пълния списък, програмата и темите, по които ще говорят Петев и останалите гости през втората седмица на следващия месец.

Ивайло Петев започна работа в Университатя (Крайова) в началото на ноември 2023-а година. Той в момента заема 4-о място в класирането и задачата е да ги класира за участие в европейските турнири. Селекцията в Университатя обаче не се случи по желанието на българския треньор на 100 процента, тъй като липсва типичен централен нападател.

Бившият национален селекционер на България и на Босна и Херцеговина през януари отказа оферта от саудитския Абха именно в знак на лоялност към румънците./ БТА