Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев говори по актуалните теми в българския футбол. Коментарът му относно обвиненията за купуване на делегатски гласове по време на конгреса, определено прикова вниманието.

"Купуване ли? Има магазини с достатъчно материал за купуване, семействата трябва да се хранят. Купуването става в магазините", сподели Пенев при гостуването на БНТ.

Попитан на коя страна е - зад Михайлов или Димитър Бербатов, Стратега обясни: "Нямам пристрастия, и с двамата съм работил. В един бранш сме - единият е по-млад, другият по-възрастен. Аз също съм в този бранш, не вземам отношение. Имам си мнение. Все пак трябва да има промени във футбола, защото има футболно буксуване. Боби можеше да отстъпи и другото поколение да поеме ръководството.

Пенев каза и дали е честитил победата на Михайлов. "Предадох на един от шофьорите, който служи на Мишо Касабов, Жоро се казва. След победа се честити, това е нормално", добави Треньор номер 1 на XX век. 

76-годишният Димитър Пенев e оптимист за ЦСКА и смята, че този сезон "червените" имат сили да спечелят трофеи. "ЦСКА винаги е в моята глава и в сърцето ми. Много пъти сме били шампиони, ако пропуснем една година, ще вземем малко от миналото. Тази година има заряд, въпреки че имаше и промяна в треньорската линия, но има материал да се преработи и да печелим точки. Само така ЦСКА ще стане шампион", завърши бившият треньор на България.