ПАОК и Кирил Десподов бяха много близо до класиране за финала за Купата на Гърция, но отпаднаха от Панатинайкос след изпълнение на дузпи. Капитанът на националния отбор се превърна в антигерой за "двуглавите" орли, след като изпусна петия наказателен удар. 

Първата среща на "Тумба" завърши 1:0 за "детелините". В днешния реванш ПАОК спечели с 1:0 в редовното време, а след това вкара втори гол в продълженията, като се виждаше на финал, но в 129-ата минута домакините стигнаха до попадение, с което пратиха мача в рулетката на дузпите. Там "двуглавите орли" на три пъти имаше възможност да се класира за финал, но пропусна и трите. 

Българският национал започна срещата от резервната скамейка, но се появи в игра в 74-ата минута на мястото на Тайсон. Малко преди това "двуглавите орли" бяха повели в резултата след гол на Андрия Живкович. Сърбинът се разписа след подаване на Джони. 

Десподов получи жълт картон в продължението на второто полувреме. В 105-ата минута крилото асистира на Томаш Кедзиора, който се разписа за 0:2. Защитникът засече центриране от корнер на българина. 

В деветата минута на добавеното време на второто продължение ПАО стигна до изравнителен гол. Уилям Арао свали топката на Димитриос Лимниос в наказателното поле, а последният с удар в далечния ъгъл вкара за 1:2. 

Така се стигна до наказателни удари, които започнаха с пропуск на Андраж Шпорар. След него всички футболисти вкараха, за да се стигне до петия наказателен удар на ПАОК, който трябваше да изпълни Кирил Десподов и можеше да прати отбора си на финал. Ударът на българина беше спасен от вратаря Бартоломей Драговски. Така дузпите продължиха с пропуски на Димитриос Лимниос и Магомед Оздоев. Даниел Манчини и Маркос Антонио се разписаха, за да се стигне до пропуск на Уилям Арао и втора възможност за "двуглавите орли" да се класират за последния мач от турнира. Джони Кастро обаче също не успя да преодолее Драговски. Барт Шенкевелд вкара за "детелините", а Мбвама Самата се подхлъзна и прати топката над вратата, с което ПАОК отпадна от турнира.