COVID-19 удари доста спортисти в целия свят. Пандемията парализира спорта, като ЕВРО 2020 бе отложено. Шампионатите в почти всички европейски първенства са спрени. Същото се отнася за Шампионската лига и Лига Европа.

Нов медикамент дава надежди за лечение на COVID-19. Директорът на средиземноморския институт по инфекциозни болести в Марсилия д-р Дидие Раул е комбинирал две лекарства, за да се пребори с коронавируса. Твърди се, че комбинацията е дала резултат при много пациенти, информира NOVA.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

"След като китайците публикувaха резултати за лечение на коронавирус с хидроксихлорохин и азитромицин, ние също направихме своите проучвания. Решихме да изпробваме лечението върху наши пациенти. Хлорохинът е лекарство, което познавам много добре от практиката си", отбелязва д-р Раул.
Той споделя, че през годините, в комбинация с антибиотика азитромицин, е лекувал над 4 000 души от инфекциозни заболявания с него. Познава и страничните му ефекти.

Експертите са започнали лечение на пациенти с коронавирус с дневна доза от 600 милиграма хидроксихлорохин. 

"Това лекарство се приема изключително добре от организма. Има хора с различни възпалителни заболявания, които го приемат по 10-20 години. Медикаментът съществува от 60 години и хората го познават добре", казва още той.

"Създадохме лечебен протокол, който беше одобрен от здравните власти. Лекувахме група от 24 души. Целта ни беше да измерим количеството вирус в кръвта и да видим дали то намалява", обяснява д-р Раул.

Лекарите си дават срок от 6 дни, за да разберат дали след това вирусът ще изчезне. Резултатите са впечатляващи. 

"Пациентите, които лекувахме, бяха до един здрави само след 6 дни. Нещо повече, макар и субективно, при част от тях се наблюдаваше подобрение още след първите 24 часа. Изключително доволен съм от резултатите. След нашия екип и други започнаха работа по това лечение", заявява д-р Дидие Раул.

COVID-19 удари доста спортисти в целия свят. Пандемията парализира спорта, като ЕВРО 2020 бе отменено. Шампионатите в почти всички европейски първенства са спрени. Същото се отнася за Шампионскат лига и Лига Европа.