Днес в медиите се появи доста изненадваща новина. Шефът на българските съдии Виктор Касай е получил назначение като съдийски наблюдател в турнира Лига Европа. Унгарецът ще гледа дали всичко е по правилата на мача Сивасспор – Малмьо Швеция.

Добре, Касай поема ангажименти извън основната работа, които са свързани с дълго отсъствие. На пръв поглед няма нищо лошо, но само при положение че всичко в СК на БФС е наред. А там нищо не е наред.

Кога му остава време да върши основните си задължения, които са да работи и подобри съдийството в България, за което получава доста голяма заплата. Или той прави това само, когато му остане свободно време? Може би пък всичко в СК е точно и планът дори е преизпълнен. Така си е подредил нещата и е обучил реферите, че може да си позволи да стъпва в България по няколко дни в годината, когато няма друга работа. Всъщност, той това и прави. 

Или пък Касай много умело използва назначението му в БФС, за да си урежда наряди в Лига Европа.  

Нали не го интересуваха съдиите в Европа. Очевидно го интересуват, след като ще дава оценки като съдийски наблюдател във втория по сила турнир.

Сега стана пределно ясно защо Касай подвива опашка и не смее да защити българските клубове от съдийските тесли в Европа. Ще си отвори устата, но какво ще стане с добре подплатените наряди? Затова е по-лесно докато на нашите клубове свят им се вие от секирите, Касай да повтаря, че "животът е такъв". 

Ако смята така да продължава и да работи за БФС само, когато му остане свободно време, няма никакъв смисъл да го държат в Бояна. По-добре да си ходи!