Временният наставник на Ботев Пловдив Георги Онов говори след драматичния успех с 3:2 над Ботев Враца като гост в мач от 23-ия кръг на efbet Лига. Както е известно, специалистът води "канарчетата" докато старши треньорът Аздурин Валентич се лекува от коронавирус.

"Основното нещо, което ни помогна да спечелим е отговорността на всеки един. Всеки си изпълни това, което говорихме. Имаше грешки, които допуснахме, но като цяло всеки направи това, което говорихме през седмицата на разборите за срещата с Ботев Враца. Всички от треньорското ръководство свършихме доста работа, за да се поздравим с тази победа. Едно голямо браво на футболистите", започна той.

За гола на Цикарски преди смяната му:

Ние готвихме тази смяна и малко се забавихме, докато обясним на Крис Добрев какво да прави и през това време Цикарски вкара с глава.

"Радващо е, че много бързо се върнахме в мача. Дузпата бе момент, който ни вдигна още повече. След това дойде вече голът на Мите Цикарски. Преди това имахме две или три много добри контри, при които ако бяхме отбелязали, можеше резултатът да е на 3-4 гола разлика", вметна Онов.

За класирането:

"Ботев стопира напрежението за това дали ще се бори сред последните 4 или в средата на таблицата. Това място си го гарантирахме в средната 4-ка. Ако можем да стигне седмото място...

За завръщането на Аздурин Валентич:

Другата седмица сряда или четвъртък.