България официално има нов национален селекционер. Това е сърбинът Младен Кръстаич. Той подписва за 2 години. Така Кръстаич заменя Ясен Петров на поста, който подаде оставка следствие слабите резултати за "трикольорите".

Днес бяха представени и помощник-треньорите. Това са Стефан Янкович, Неманя Милинчич, и Дарко Божович, който ще тренира вратарите.

Към щаба на Кръстаич ще се присъедини и наставникът от школата на Славия Иван Иванов.

Младен Кръстаич е роден в намиращия се в днешна Босна град Зеница в семейството на етнически сърби. Още от малък започва да тренира в местния Челик Зеница. Заради етническата война в Босна семейството му се премества да живее в србъското градче Кикинда. Кръстаич продължава да тренира футбол в ОФК Кикинда, преди скаути на гранда Партизан (Белград) да го набележат.

lap.bg
23 снимки

Впоследствие Младен Кръстаич преминава в Партизан (Белград) през 1995 г. По време на престоя си от 5 години записва 205 мача и вкарва 13 гола. През лятото на 2000 г. за сумата от 1.25 млн. евро преминава във Вердер Бремен, където за 4 сезона записва над 100 мача и вкарва 11 попадения. През 2004 г. подписва с Шалке 04 за четири години. За 5 сезона в „миньорите“ изиграва повече от 100 мача, а през 2009 е избран за капитан на отбора. През 2009 се връща в тима, открил го за големия футбол-Партизан.

След трансфера на Ненад Джорджевич в Криля Советов, Кръстаич става капитан на отбора. След края на 2010/11 слага край на кариерата си и става спортен директор на черно-белите.

След като приключва кариерата си, Кръстаич се насочва към треньорското поприще. Първоначално той води своята родина в периода между 2017-2019, след което местният ТСЦ. Следва една година работа в израелския гранд Макаби Тел Авив, който е последният ангажимент на Кръстаич преди България.