Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Костов коментира след равенството 1:1 при гостуването на Берое, и заяви, че това е справедливият резултат. Костов обаче направи интересно заключение, че проблемите на клуба с финансиране и база явно влияят на футболистите.

"Стана интересен двубой, това е несъмнено, имаше доста атаки, и към двете врати, единоборства, динамичен мач, поздравявам и двата отбора.

Мисля, че след 30-та минута на първото полувреме отпаднахме, Берое направиха доста атаки, пропуснаха някои ситуации, отървахме кожата. На полувремето се оттеглихме с преднина, поуспокоихме се, коригирахме защитата. Но нападенията ни през второто полувреме не вървяха, добре се защитавахме и котаатакувахме. 1:1 е справедливият резултат," заяви Костов.

"Това е психология, Берое започнаха да рискуват, не можаха нашите защитници да се ориентират към техните действия, и те заслужават аплодисменти. Ние имахме проблеми от които, за наше щастие, не допуснахме гол," добави наставникът.

"Не ми се мисли за отсъстващите, най-добре да се фокусираме въху тези, които имаме. Някои от младите може би бяха смутени, може би и затова след 30-та минута допуснахме този спад," призна Костов.

"Като цяло, ние имаме стратегия за развитието, за бъдещето. Даже да бяхме загубили, не трябва да се взима това предвид. Клубът си има достатъчно проблеми, финансиране, стадион, тези неща вероятно влияят на футболистите чисто прихологически. Може би когато клубът се оправи, и Ботев ще бъде стабилен," завърши Николай Костов.