Всеки фен на Арсенал, който смята, че са нарушени правата му като потребител, може да подаде жалба в Комисията за защита на потребителите.

Това обясни за Дарик председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

Според него изискването да не се допускат български фенове с фен-артикули на Арсенал извън сектора за гости по време на днешния мач на стадион "Васил Левски" между българския шампион Лудогорец и лондончани не е съвсем в реда на нещата.

Причината е допълнително поставеното условие, с което феновете не са били запознати при закупуване на билетите за мача довечера, пише Dariknews.bg.

"Не съм виждал някаква официална информация или писмен документ, в който да са обяснени тези ограничения. Но при всички случаи, когато потребителят е сключил сделката, т.е. е закупил билет, не е имало такива ограничения, те се въвеждат впоследствие. Според мен тук има нещо, което не е съвсем в реда на нещата", добави Маргаритов.

"Дори да не ставаше въпрос за нещо подобно, принципът трябва да е следният - всички условия, когато се сключва сделка, особено когато са ограничителни, би трябвало да са известни отначало, а не да се въвеждат впоследствие", каза още той.

"Приканвам феновете да са умерени и ако се чувстват по някакъв начин засегнати като потребители, да подадат сигнал към нас и ние ще проверим случая", обясни Маргаритов.