Гьозтепе на Станимир Стоилов постигна много важна победа с 2:1 при гостуването на Сакаряспор в първия си официален мач за 2024 година. Срещата беше от 18-ия кръг на турската Първа лига. Точни за успеха на измирския клуб бяха Давид Тиянич (8) и Ахмед Йълдъз (78), а Кабонго Касонго се разписа за "зелени-черните". Повторен дебют за домакините направи Здравко Димитров. Крилото се появи в игра веднага след втория гол на гостите. Елитон записа първи мач за Гьозтепе в края на срещата. 

С успеха "Гьоз-Гьоз" събра 35 точки и излезе на второ място във временното класиране. Сакаряспор остава четвърти с три точки по-малко. 

Гьозтепе започна мача с висока преса в половината на Сакаряспор. Възпитаниците на Станимир Стоилов организираха няколко добри атаки и в 8-ата минута стигнаха до гол. Огюн Байрак овладя лошо изчистена топка от защитата на домакините, напредна отдясно и центрира остро по земя. Алиу Траоре продължи с пета към далечната греда, където беше Давид Тиянич, а словенецът, който беше оставен непокрит, нямаше проблеми да реализира за 0:1.

Гьозтепе продължи да бъде по-добрият отбор на терена и след гола. Гостите продължиха да пресират Сакаря в собствената му половина. В 25-ата минута многоходова атака на „Гьоз-Гьоз“ доведе до неточен удар на голмайстора до този момента Давид Тиянич. Малко след това шут на Алиу Траоре беше избит от вратаря.

Десет минути по-късно Таркан Сербест засече центриране от корнер и отправи удар с глава, но над вратата. В 41-ата минута вратарят на домакините спаси опасен удар с глава на

Кубилай Канатзишкус от десетина метра.

В края на първата част Одисе Роши шутира от около 25 метра, но Матеуш Лис се справи и изби в корнер.

Втората част започна с добра възможност за Сакаряспор, но Матеуш Лис се справи с удара на Бурак Сюлейман. В ответната атака Огюн Байрак изведе Алиу Траоре отдясно. Французинът навлезе в наказателното поле и отправи удар, който Джихан Топалоглу изби с крак.

В 66-ата минута Гьозтепе организира опасна атака през центъра. Давид Тиянич напредна с топката и подаде към Алиу Траоре отдясно. Фланговият нападател мигновено отправи удар в близкия ъгъл, но вратарят на домакините се справи.

В 78-ата минута Гьозтепе стигна до втори гол. Кубилай Канатзишкус се пребори за топката пред наказателното поле и подаде към Джелил Юксел. Халфът отправи удар, който беше блокиран. Топката се озова в Кубилай, който подаде към резервата Ахмед Йълдъз. Полузащитникът със силен удар в далечния ъгъл вкара за 0:2. Веднага след попадението в игра за домакините се появи Здравко Димитров, който замени Мурат Акпънар.

В 84-ата минута Гьозтепе можеше да стигне и до трети гол. Кубилай се озова сам срещу вратаря, но си поведе дълго топкатя и тя се озова в ръцете на стража.

В 90-ата минута дебют за измирския клуб направи и привлечения от ЦСКА 1948 Елитон. Бразилецът замени Ласе Нилсен. Малко след това Сакаряспор върна един гол чрез Кабонго Касонго.