Българският шампион Лудогорец посреща новака Крумовград в среща от 16-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград започва в 15:30 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

Шампионите ще търсят своеобразен реванш от този съперник, след като отстъпиха с 1:3 от него още в първия кръг от сезона.

„Орлите“ започнаха със загуба под ръководството на завърналия се на треньорския пост Георги Дерменджиев, който замени освободения Ивайло Петев. „Зелените“ отстъпиха на Фенербахче с 1:3 при визитата си в Истанбул в двубой от турнира Лига на конференциите. След това обаче разградчани се реваншираха и записаха две последователни победи във вътрешния шампионат, надигравайки последователно Хебър Пазарджик и Славия. Тези два успеха, в комбинация с грешки на преките конкуренти за титлата, дават шанс на Лудогорец да излезе начело в класирането, макар и временно, ако вземе трите точки срещу Крумовград.

Най-сериозният кадрови проблем пред шампионите е контузията на централния защитник Ноа Сонко Сундберг, която получи в Истанбул. С травми са още Диниш Амейда, Марсел Хайстер и Иван Йорданов. В последните мачове обаче в игра се завърнаха имена като Квадво Дуа и капитанът Антон Недялков, докато Дени Групер поднови тренировки, но все още не е готов да се завърне на терена.

Новаците от своя страна са 11-и в подреждането с 18 точки. Клубът се раздели със старши треньора си Неманя Миланович след загубата от Славия с 0:2 като гост, което бе изненадващо решение за мнозина. На негово място застана Станислав Генчев, който е бивш наставник на Лудогорец. Дебютът на Генчев не бе успешен, като Крумовград отстъпи на Спартак Варна с 0:1 в мач от 1/16-финалите в турнира за Sesame Купа на България. Сега бившият треньор на Лудогорец, който записа 52 мача начело на „орлите“, ще се опита да препъне 12-кратните шампиони по пътя към върха в официалния си дебют начело на Крумовград за първенство.

Той няма да може да разчита за тази среща на контузените Александър Георгиев, Патрик Луан и Диего Рапосо, а наказан е Серкан Юсеин. Отборът пък ще търси и първи гол в противниковата врата от победата с 1:0 над Ботев Враца на 6 октомври.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


15:30 часа | ЛУДОГОРЕЦ – КРУМОВГРАД

efbet Лига, 16-и кръг

Главен съдия: Васимир Ел-Хатиб

Стадион: „Хювефарма Арена“, град Разград


Вероятни състави на двата отбора:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Симон Слуга – Аслак Фон Витри – Франко Русо, Оливие Вердон, Антон Недялков – Клод Гонсалвеш, Якуб Пьотровски – Бърнард Текпетей, Тодор Неделев, Рик Джонатан – Руан Круз

Старши треньор: Георги Дерменджиев

КРУМОВГРАД (4-2-3-1): Янко Георгиев – Жеферсон Гранадо, Раян Сенхаджи, Калоян Пехливанов, Вячеслав Велев – Жак Пехливанов, Божидар Кацаров – Димитър Тонев, Клайдер Маседо, Даниел Миланович – Александър Колев

Старши треньор: Станислав Генчев

подкрепя българския спорт