Наставникът на Хебър Пазарджик – Любослав Пенев, говори открито за финансовите проблеми на пазарджиклии, като призна, че преди няколко месеца отборът е можело да се разпадне.
 
„Отборът минава през много трудни моменти, не от три-четири месеца, това е от миналото лято. Отборът се бори по най-добрия начин и постигна максимални резултати. Борим се и показваме характер. Този отбор можеше да се разпадне още зимата. Всички футболисти можеха да разтрогнат договорите си по вина на клуба. Защото няма финансова стабилност. Това е една много сериозна тема, просто казвам някои неща.
 
Аз съм поел ангажимент , че до края на първенството няма никакво мърдане. Това съм казал на момчетата. Всеки е свободен да напусне отбора, ако иска аз не мога да спра никой. Момчетата по стъпиха много мъжки. Остава ни един официален мач. Поздравявам ги , защото ноември не си тръгнаха, останаха верни и лоялни. Тези финансови проблеми не са отсега, а от миналата година. Всички фенове трябва да са добре информирани. Трябва да има единство и да се поддържа този проект. Бившият кмет, настоящият кмет, общинските съветници си мерят ластиците. Потопи се проектът волейбол в Пазарджик, и явно, най-вероятно, много хора имат желанието да потопят и проекта футбол в Пазарджик”, заяви специалистът.