Левски и ЦСКА 1948 излизат един срещу друг в мач от 1-ия кръг на efbet Лига. Двубоят започва в 18.45 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно. Рефер на сблъсъка на стадион "Виваком Георги Аспарухов" е Радослав Гидженов. 
 
Двата отбора се срещнаха и на старта на миналия сезон, като тогава мачът бе на стадиона в Бистрица и завърши с победа 1:0 на "червените". До момента Левски и ЦСКА 1948 са се срещали 7 пъти в елита и четири срещи са завършили наравно. "Сините" имат две победи, а "червените" - една. За отбелязване е, че тимът на Атанас Рибарски все още няма отбелязан гол на "Георги Аспарухов". 
 
Подготовката и селекцията в двата отбора преди началото на сезона бе коренно различна. Левски тренира само в София и Правец и не привлече нито един играч през лятото. В същото време от отбора си тръгна Филип Кръстев, който бе под наем. Днешният сблъсък ще бъде официален дебют за Николай Костов начело на "сините" при втория му престой на "Герена". Часове преди мача той призна, че ще бъдат взети двама нови халфа, но не разкри имената им.
 
Това лято ЦСКА 1948 беше на лагер в Словения, където изигра престижни контроли с Динамо Загреб и Панатинайкос, а подготовката бе закрита с победа 2:0 над Арис в Солун. "Червените" привлякоха една дузина нови играчи - Антонио Вутов, Мики Орачев, Емил Виячки, Неделко Пишчевич, Ерденис Горища, Том Рапнуи, Пиер-Даниел Нгуинда, Талис, Видар Йорн Кяртансон, Рууни Ева, Аймен Маюс. 
 
Големият отсъстващ в ЦСКА 1948 е Ивайло Чочев, който получи травма в глезена по време на контролата с Арис. Националът е с ботуш на крака и ще се възстановява поне три седмици, което означава, че ще пропусне първите три мача от новия сезон, както и дебюта на отбора в евротурнирите срещу ФКСБ. Аут от сметките на треньора Атанас Рибарски е и бразилецът Октавио, който пропусна почти цялата подготовка заади контузия в коляното. Левски няма да може да разчита на Цунами, който изтърпява наказание от миналия сезон. 
 
Вероятни състави

Левски: Андреев, Петрис, Сундберг, Димитров, Петков, Краев, Митков, Роналдо, Ел Джемили, Уелтън, Рикардиньо 

ЦСКА 1948: Наумов, Гурища, Петров, Елитон, Рапнуи, Пишчевич, Ценов, Умарбаев, Русев, Кирилов, Вутов