Благодетелят на Локомотив Пловдив Христо Крушарски разкри, че ще инвестира 30 млн. лева в новата база на клуба от „Лаута“. Бизнесменът обяви, че клубът вече е постигнал договорка с Община Пловдив и съвсем скоро ще започне същинската работа по базат,а, която ще бъде в кв. „Тракия“ в Пловдив.

Днес Крушарски се срещна с феновете на тима, за да обсъди ситуацията в Локомотив след края на есенния дял от шампионата.

„Исках да запозная феновете с моето виждане за отбора. Да се успокоят момчетата и да продължаваме напред. Те се вълнуват повече от мен. Контузиите повлияха за последните три мача. Ще работим за дублиране на основните фигури и това ще бъде селекцията. Решенията за нея ще бъдат на треньорския щаб“, коментира Крушарски.

„В четвъртък имахме среща с Общината. Спряхме се на терен, който устройва и нас, и тях. Теренът е наблизо в кв. Тракия. Той е с площ от 70 декара, което ни устройва напълно. Започваме, когато общината го даде официално. Нашите планове са да направим един уникален спортен-възстановителен център. Разходите няма да бъдат никак малки, те ще бъдат в размер на 30 млн. лева“, каза още той.

„Негативните резултати се дължат на контузените футболисти. Треньорът остава“, категоричен бе още Крушарски.