Проверката на БФС за разходването на държавни средства, която Министерството на спорта разпореди, трябва да завърши до края на януари. Това обясни министърът на спорта Красен Кралев.

"Във футбола се случиха много неприятни неща, най-вече това, което стана на България - Англия (б.р. - скандалът с расизъм). Ние сами влязохме в капана. Дълго време английските медии подготвяха обществеността, че ще има расизъм и няколко човека подготвиха провокация, която доведе до сътресения", коментира Кралев при гостуването в "Тази сутрин".

"За проверките в полицията не мога да коментирам. Нашата проверка е изключително мащабна. Две седмици след България - Англия започнахме проверка на всички средства, отпускани от държавата към футболния съюз за една програма, която бе много успешна. Очаквам да приключи в края на януари. Проверяваме детайлно всичко, дали са произведени всички артикули, дали са били доставени на клубовете. Правим срещи на наши екипи с клубовете. Проверяваме абсолютно всичко. В чии хотели са били, то се знае, то е публична информация. Не можем да коментираме това нещо - дали е законно и дали е морално. Ако има нормално проведена процедура, значи е законно. Ако не е, значи не е законно", продължи спортният министър. 

"Ние оценяваме процедурата и дали в момента на процедурата са били изрядни. Полицията също прави разследване. Не мога да коментирам преди да са приключили проверките. До момента сме проверили над 300 клуба, имаме още поне 200", подчерта Кралев.

Относно очакваното съдружие между министерството и ЦСКА за стадион "Българска армия", министърът коментира: "Ние сме готови, когато ЦСКА са готови, дружеството ще бъде учредено."