Българският полузащитник Светослав Ковачев направи дебют за новия си руски отбор Ахмат (Грозни), започвайки като титуляр в мач за Купата на Русия. Ахмат обаче отстъпи с 0:2 на свой терен на Балтика (Калининград).

Ковачев започна като титуляр срещата и остана на терена 64 минути, когато беше заменен от Иван Олейников. Старши треньорът на чеченския тим Сергей Ташуев разчита на система на игра 4-3-3 и постави българина като флангови нападател. Той показа сериозна активност и имаше няколко добри решения, но все малко не му достигаше да се разпише във вратата на гостите от Калининград. В 11-ата минута съдията прояви великодушие и не му извади жълт картон, въпреки че при единоборство удари съперник в лицето.

25-годишният плевенчанин, който има 4 мача за националния отбор на България, ще играе като преотстъпен в руския отбор.

Турнирът за Купата на Русия се провежда в два етапа. Най-напред 16 отбора, преминали през предварителните кръгове, се разпределят в групи по четири. Оттам отпада само последният класирал се, а първенците отиват директно на четвъртфинали. Съставите, заели 2-о и 3-о място, играят още една елиминация. Ахмат е в група "С" на турнира заедно със Зенит (Санкт Петербург), Балтика и Криля Советов, но претърпя второ поражение и остава последен без актив. / БТА