Наставникът на Янтра Тодор Киселичков призна, че единствената грешка, която е допуснал тимът му в дербито с Монтана, е била при получения гол в 76-ата минута. Домакините се наложиха с 1:0 благодарение на попадението на Илия Русинов късно вмача.

„Пропукване в тази ситуация, която допуснахме гол. Връщайки лентата назад не мога да се сетя Монтана да има чисто положение пред нашата врата. Ние имахме много добър шанс през първото полувреме. Не изглеждахме толкова добре, колкото трябваше да бъдем в атака. При тази добра игра в защита, едно разконцентриране в отбрана ни струва тази загуба”, каза Киселичков след мача на „Огоста”.

„Кадровите проблеми ги имаме от това, че Христо беше наказан, а Емо Колев е контузен и направи операция. Бяхме изключително затруднени в преден план. Като цяло в мачовете до момента, не мога да кажа, че ни липсва офанзивна мощ. Създаваме много положения в предни позиции. Днес беше нормално да имаме по-малко положения срещу Монтана на техен терен. Вижте им резултатите в другите мачове”, каза още наставникът на Янтра Габрово.