Кандидатът за президент на БФС - Михаил Касабов, сподели, че има голямо желание да помогне на българския футбол. Той вече получи подкрепа от два от водещите клубове в efbet Лига - Славия и Локомотив Пловдив.

Касабов, който член на Общото събрание на Байерн Мюнхен, и носител на златна и сребърна значка на германския футболен колос, заяви още, че има някои неща в администрацията на централата, които трябва да се променят.

Той смята, че БФС може да стимулира отборите да залагат на български играчи.

"Искам да помогна на българския футбол. Има неща в администрацията, които трябва да се променят. Имам идея постепенно част от администрацията на БФС да бъде прехвърлена. Преди Михайлов бях вицепрезидент на Иван Славков. За мен е чест, че най-старият столичен клуб ме издигна за президент. Някои от кандидатите не ги познавам, но ще се запозная. Не познавам сина на Сашо Манолов. Всеки от кандидатите има нещо рационално в своите виждания. Всеки от нас би трябвало да вземе от другите кандидати това, което би било добро за футбола. Всеки има своите шансове, но решават делегатите", заяви Касабов пред Спортал, като сподели още, че всички знаят плюсовете и минусите на форматите на шампионата. 

"Мисля, че сегашният формат е много интересен с разделянето на две фази. Самите клубове и лигата нека предложат кой формат е най-добър. Вие знаете, че това ще стане чак след една година, защото форматът е обявен за следващия сезон.

Един футболист макар на идва от Гвинея, но има френски паспорт, той има равни права с един българин. Ние имаме ограниченията на Европейския съюз. Можем само да стимулираме отборите да пускат български футболисти, но трябва да внимаваме, за да не го правят само заради парите. В Изпълкома трябва да има представител на Лигата, представител на АФЛ, представител на играчите и да се търси баланс.

Няма да се уморя да чукам от врата на врата в държавни институции и общини, за да се правят стадиони, защото това е бъдещето. Разбира се, че София трябва да има стадион, не по-лош от този в Пловдив, но мисля, че в бъдеще националният отбор ще играе в Пловдив. В никакъв случай няма да бъда част от екипа на никого. Никой не ми е предложил. Мисля, че трябва да се даде път на младите. Ако спечеля, ще е хубаво младите да се учат покрай мен", завърши Касабов.