Българският полузащитник – Илия Груев, е изключително близо до това да подсили английския Лийдс Юнайтед, твърди реномираният германски журналист Флориан Плетенберг.

Той твърди, че Лийдс е готов да заплати 6 милиона евро за дефанзивния халф, който е собственост на Вердер Бремен, след като „бременските музиканти“ по-рано през деня съобщиха, че Груев е освободен от тренировките на отбора. Освен това се смята, че българинът е дал съгласието си да премине на "Еланд Роуд", където да продължи футболната си кариера.

Лийдс изпадна в Чемпиъншип през миналия сезон, като ще се опита бързо да се върне обратно във Висшата лига. След четири изиграни мача тимът е на 13-ото място с 5 точки и иска да се подсили в дефанзивния вал от терена и вижда в Груев-младши чудесна възможност за тази си цел.

Ако сделката стане факт, то Груев ще е най-скъпо продаденият български футболист в последните години. Самият футболист стана интегрална част за националния отбор на България след заставането на Младен Кръстаич начело.