Христо Янев вдъхна кураж на Петър Хубчев и говори за очакванията си преди  „Мача на надеждата“ на 6 септември на стадион „Васил Левски“. 

Искам да благодаря на Стилиян за поканата, за тази възможност да съм на терена с толкова мои идоли, толкова добри футболисти. Това е шоу мач, който трябва да вдъхне надежда на всички, които се борят. За мен е чест да съм на една маса с такива хора.

След ужасната новина за Петър Хубчев и Христо вдъхна кураж и вяра, че всичко ще отмине и ще завърши положително.

"Хубчев е борец. Имал съм възможност да ми бъде треньор в  националния отбор. Ако има човек, който е  готов да пребори всичко, това е той“.

Янев има въпросителни около физическото си състояние, но обеща всички на терена да бъдат максимално подготвени.

"Вчера имах тренировка и тя не премина по начина, по който очаквах. Срещнах много подготвени хора. Надявам се да бъдем на нивото, на което Стенли и хората очакват. Имената, които е поканил Стилиян, ни задължават да бъдем максимално подготвени. Искрено се надявам да сме в добра форма, добро настроение."

Бившият халф на ЦСКА е известен с преките си свободни удари, но не очаква да му бъде оставена такава възможност на 6-ти септември.

"Стилиян е твърде мил, аз в тази компания мога да изпълнявам свободни удар, само ако останалите гледат пред телевизора“.