Наставникът на Лудогорец Димитър Димитров демонстрира известна критичност след престижното равенство 2:2 с Шахтьор Донецк в контролна среща, състояла се в Белек. Бургазлията заяви пред камерата на DIEMA SPORT, че е доволен от поведението на своя състав, но не и от ремито, тъй като „орлите“ са направили много положения, а също така са ударили и три греди.

„От резултата не съм доволен. Вие сами казахме, че имахме три греди и други положения. Но съм доволен от поведението на нашия отбор, имаше настроение и динамика, и да не забравяме, че играхме с изключително силен отбор с много силни играчи“, започна Херо.

„Мисля, че бяхме по-мотивирани, но тук напрежението не е така голямо, както в официалните двубои. При нас имаше желание и нагласа и това се видя“.

„Може би ще даваме на някои повече игрови минути, но всички заслужават шанс, показват го на терена. Дай Боже всеки треньор да има такива проблеми“, коментира още бургазлията.

„При всички случаи такива мачове дават самочувствие и настроение, да не забравяме, че този отбор надигра и Манчестър Сити, някой ще каже, че Сити не са били с основния си състав, но все пак е Манчестър Сити. Просто резултатите през годините показва, че това е един от топ отборите в Европа“.

„Повечето неща се получават. Резултатите не ме вълнуват толкова, повече ме интересува играта и поведението на нашите футболисти. Има неща за подобряване в защита, но във фаза атака сме доста разнообразни и непредсказуеми“.

„Това предразполага и нашия противник играта ни да е такава. Ако играеш с отбор, който се затваря, няма да се получат тези скоростни атаки. Важно е поведението и настроението. Говоря като цяло като казах подобряване на играта ни в защита, имаме доста резерви в позициониране на всички хора в игралното поле“, сподели още Димитров

„Имахме нужда от нападател. Надявам се бързо да се адаптира Швиерчок и да покаже нужните качества“, каза Димитров.