Нападателят на Витоша Бистрица Григор Долапчиев не скри емоциите си, след като тимът му успя да се спаси от изпадане от Първа лига за втора поредна година. Витоша победи с 3:0 тима на Монтана в решителния бараж, с който се сложи точка на сезон 2018/2019 в родния елит.

Именно Долапчиев откри за бистричани с много красив гол в началото на второто полувреме.

„За втора поредна година изпитваме тези страхотни емоции. Играчите, треньорите, ръководството, направо е неописуемо. Много се радвам, че успях да допринеса за оставането на отбора в Първа лига за втора поредна година. Искам да изкажа искрените си благодарности към цялото ръководство и към шефа Сергей Ташков, който е невероятен човек. Страхотна еуфория, нямам думи. Може би това бе един от най-красивите ми голове за Витоша, дори не само в Бистрица, а и изобщо. Изритах топката, но заради купа от играчи не видях дали е гол. Едва след като видях, че мрежата се опъва, изпаднах в бурна радост”, коментира Долапчиев.

„Критиците не ме интересуват, аз не гледам такива работи. С един мач едва ли мога да затворя устата на критиците, но се надявам за в бъдеще да показвам все по-добри игри и да радвам поне хората, които ме обичат и подкрепят. Засега не съм мислил за бъдещето си. Всичко беше концентрирано върху този мач, сега ще празнуваме, а след това ще го мисля”, каза още той.