Българският национал Кирил Десподов изигра страхотен мач в дебюта си като титуляр за ПАОК. Крилото вкара гол и направи асистенция при победата с 3:2 като гост над ХИК Хелзинки. Мачът беше от група G на Лига на конференциите.

Финландският шампион поведе в 36-ата минута, чрез Хасан Банде. През втората част гърците направиха пълен обрат. Първо Константинос Кулиеракис се разписа с глава след центриране на Десподов. В 81-ата минута българинът, който започна срещата отдясно на атаката, направи пълен обрат. В добавеното време на мача Брандън Томас вкара трети гол за гостите, а крайният резултат оформи Боян Радулович от дузпа. 

БГНЕС
24 снимки

Срещата започна равностойно, като в 13-ата минута вратарят на домакините Ники Маенпаа трябваше да бъде заменен принудително от Йесе Ост. Малко след това удар от дистанция на Щефан Шваб мина над вратата.

В 28-ата минута удар с глава на Константинос Кулиеракис не намери очертанията на вратата.

В 36-ата минута ХИК поведе. Тогава Хасан Банде засече с глава центриране от корнер на Лукас Лингман и даде аванс на финландския шампион.

Четири минути по-късно пред Кирил Десподов се откри отлична възможност да изравни. Националът шутира от средна дистанция, но топката премина покрай лявата греда.

Две минути след подновяването на играта Ост се справи с Десподов, който навлезе в наказателното поле, но беше спрян от стража на ХИК. Домакините можеше да удвоят аванса си в 51-ата минута, но Боян Радулович пропусна.

Четири минути по-късно „двуглавите орли” изравниха. Десподов центрира от пряк свободен удар, а Кулиеракис се извиси и с глава вкара за 1:1.

В 77-ата минута ПАОК беше близо до обрат, но удар на българското крило мина опасно над вратата. Само четири минути след това Десподов беше в прегръдките на своите съотборници. Офанзивният футболист получи подаване от Абдул Рахман Баба в наказателното поле и потърси десния ъгъл, като с помощта на гредата вкара за 1:2. Попадението беше прегледано от ВАР за засада, но такава нямаше.

В 85-ата минута Десподов беше заменен от ветерана Виейриня. В добавеното време на мача Брандън Томас вкара трети гол за ПАОК след асистенция на Тайсон. В деветата минута на добавеното време ХИК получи дузпа за игра с ръка. Боян Радулович оформи крайния резултат от бялата точка.