Гьозтепе на Станимир Стоилов отпадна от турнира за Купата на Турция. „Гьоз-Гьоз“ допусна поражения с 1:2 като гостслед продължения на елитния Коняспор. Елитон даде аванс измирския клуб след час игра, след като се разписа с глава при центриране от корнер, но допусна грешки при двете попадения на съперника.

„Орлите от Анадола“ изравниха 15 минути по-късно чрез Огюлджан Огюн. В 105-ата минута Лука Прип вкара втори гол за домакините и ги прати на осминафинал.

Мъри даде почивка на почти всички от титулярите си, като някои дори не пътуваха за Коня. От основните играчи на българския специалист днес стартираха само защитникът Таха Алтъкардеш и халфът Доган Ердоган. Въпреки това Гьозтепе беше по-добрият отбор през по-голяма част от редовното време, като пропусна няколко добри възможности за гол чрез Рамон Лундквист, Доган Ердоган и Давид Тиянич.

Инициативата в началото на срещата беше за гостите. Джелил Юксел изпълни няколко корнера, които не доведоха до нещо опасно пред вратата на „Орлите от Анадола“. В 14-ата минута Роберт Мурич нанесе опасен удар, след като защитата на Гьозтепе не успя да изчисти добре топката, но кълбото премина опасно покрай вратата.

В 32-ата минута Фиратджан Юзум проби отляво и центрира на близката греда, където Доган Ердоган отправи удар с глава, но вратарят на домакините се справи. Малко след това Алиу Траоре се измъкна от Метехан Мерт и се озова сам срещу Дениз Ерташ. Френският нападател обаче реши да подава към Рамон Лундквист, вместо да нанесе удар и защитник в зелено изчисти топката.

В 37-ата минута Гьозтепе пропусна още една добра възможност за гол. Емре Гедик центрира отляво, Рамон Лундквист се извиси и отправи удар с глава, който премина опасно над вратата.

В 40-ата минута Метехан Мерт блокира силен удар от границата на наказателното поле на Рамон Лундквист.

На полувремето Станимир Стоилов извърши две смени. В игра се появиха привлеченият наскоро от ЦСКА 1948 Елитон и Давид Тиянич. Те замениха Доган Ердоган и Рамон Лундквист.

В 56-ата минута „Гьоз-Гьоз“ пропусна още една добра възможност за попадение. Джелил Юксел подаде към непокрития Давид Тиянич в наказателното поле. Словенецът отправи коварен удар, но вратарят Дениз Ерташ успя да спаси.

В 59-ата минута Джелил Юксел беше изведен сам срещу стража на домакините. Халфът реши да подава към Давид Тиянич, но защитник изчисти в корнер. След неговото изпълнение Елитон се извиси и нанесе удар с глава. Топката се удари в дясната греда и влезе във вратата.

В 76-ата минута Коняспор стигна до изравнителен гол. Сокол Чикалеши овладя в наказателното поле, след като Елитон блокира удара му. Албанският национал пусна остро центриране, което Атънч Нукан и Таха Алтъкардеш не успяха да избият и Огюлджан Огюн вкара за 1:1.

В 90-ата минута Алиу Траоре отправи опасен удар от средна дистанция, с който вратарят се справи. Две минути след това удар по диагонала на Емре Гедик мина покрай вратата.

Така срещата влезе в продължения. Още в тяхното начало Кубилай Канатзишкус пропусна да се разпише от няколко метра, пращайки топката над вратата.

В 105-ата минута силен удар на Марлос Морено мина високо над вратата. Малко след това Елитон сбърка при центриране на Марлос Морено отдясно. Бразилецът не успя да изчисти топката, а вместо това я продължи към Лука Прип, който от малък ъгъл вкара за 2:1.

В 114-ата минута Елитон отново засече центриране от корнер, но Дениз Ерташ успя да спаси. Последва добавка от Алиу Траоре, но защитник изби.