Главният прокурорт Сотир Цацаров се обяви за "тежки и жестоки" санкции за футболните хулигани. Той изрази надежда инцидентът с ранената полицайка да доведе до "твърда намеса на държавата". Според Цацаров е недопустимо един мач да блокира живота в София.

"Гледките, които видяхме са не просто срамни. Тези гледки изискват твърда намеса на държавата. Надеждата моята е, че всички приказки, които се изприказваха по повод този случай, няма да останат в публичното пространство до следващия инцидент. Че те ще намерят реализация в закона, който регламентира закона за футболното хулиганство", заяви Цацаров пред NOVA.

 

И второ, по отношение на организацията на футболните срещи. Аз трудно мога да приема насрочване на футболни мачове във време, в място, което да блокира живота на цялата столица, което да налага полицията да бъде концентрирана и от други градове, за да осигуря охраната и което да води до такива ексцесии."

"Своята отговорност носят всички тези, които твърдят, че радеят за футбола. Много добре, че собственикът на футболен клуб хикс е посетил ранения полицай, но какво от това? Трябва да стане ясно, че ред трябва да има."

"Да бъде блокиран животът в столицата, да се стигне до счупени стъкла и ранени полицаи заради нечии амбиции и не добра организацията, държавата има сила да наложи кога, как."

"Държавата трябва да упражни силата, с която разполага. Санкциите по отношение на футболните хулигани трябва да бъдат достатъчно тежки и жестоки. Тежко наказание е лишаване от свобода реално. Трябва да има справедливост. В 90% от случаите справедливостта минава и през възмездие."