Воденият от Станимир Стоилов Гьозтепе се завърна на победния път в Суперлигата, след като се наложи с 3:2 у дома над Сивасспор в драматичен мач. Двубоят беше от осмия кръг на турското първенство. В герой за "жълто-червените" се превърна привлеченият под наем от Челси Давид Датро Фофана, който вкара победния гол в добавеното време на мача. Много силен двубой изигра и дошлият от Славия Исак Соле, който се отчете с гол и асистенция. 

За гостите играха бившите футболисти на Левски Ноа Сонко Сундберг и Гари Родригес. 

"Гьоз-Гьоз" поведе в 6-ата минута чрез Ромуло, а четири след това Исак Соле удвои. В 55-ата минута гостите се върнаха в мача чрез Уур Чифтчи, а две по-късно Куинс Мених изравни. Давид Датро Фофана донесе победата на домакините в третата минута на добавеното време. 

Така Гьозтепе събра 12 точки и заема шесто място във временното класиране. Сивасспор е с осем точки. 

Двубоят започна вихрено за домакините, които след 10 минути игра вече водеха с 2:0. Първо в шестата минута Назъм Сангаре хвърли тъч в наказателното поле, където Хуан с глава подаде към Исак Соле, който се пребори със Самба Камара и продължи към далечната греда, където Ромуло надскочи Мурат Палули и прати топката във вратата. 

Четири минути след това Давид Тиянич комбинира със Соле, който със самостоятелен пробив стигна пред наказателното поле и с прецизен удар в десния ъгъл матира Али Вурал за втори път. 

В края на първата част Елитон отне топката в своята половина, напредна и намери Ромуло. Нападателят се освободи и потърси далечния ъгъл на вратата, но прати топката опасно покрай гредата. 

В 45-ата минута Сивасспор получи право да изпълни пряк свободен удар на около 15-17 метра от вратата на Гьозтепе. Ноа Сонко Сундберг отправи коварен шут, но Матеуш Лис успя да избие. 

Втората част започна с отличен шанс пред Гьозтепе за трети гол. Соле пусна страхотен извеждащ пас към Ромуло. Бразилецът обаче се забави с удара си и от малък ъгъл прати топката в аут. 

В 55-ата минута гостите се върнаха в мача. Антъни Денис не успя да изчисти топката след центриране от корнер, а вместо това я прати към Уур Чифтчи на далечната греда, който вкара за 2:1. Само две минути след това Сивасспор изравни. Куинси Мених напредна с топката и с удар в долния десен ъгъл от границата на наказателното поле вкара за 2:2. 

"Гьоз-Гьоз" отново вдигна оборотите и на два пъти Ромуло пропусна отново да даде аванс на своя отбор, а веднъж и Сонко Сундберг се отличи с решителна намеса. 

Отборът на Станимир Стоилов стигна до успеха в добавеното време на срещата. Ромуло изведе влезлият като резерва Давид Датро Фофана сам срещу вратаря, а котдивоарецът хладнокръвно донесе успеха на своя отбор.