Гьозтепе на Станимир Стоилов постигна изключителна важна победа в битката си за промоция в турската Суперлига. Гьоз Гьоз се наложи с 2:0 при гостуването си на коравия Бандърмаспор. Точни за успеха бяха Ялчин Каян (64) и новото попълнение Ромуло Кардосо, за когото срещата беше дебют, в продължението на втората част. 

Гьозтепе събра 45 точки след 22 изиграни мача и заема второ място във временното класиране. Бандърмаспор е седми с 33 точки. 

В 18-ата минута удар от границата на наказателното поле на Ялчън Каян срещна лявата греда. В края на първата част Елитон не успя да изчисти центриране от фал, като топката премина на сантиметри от вратата на Матеус Лис. 

В 63-ата минута дебют за Гьозтепе направи новият бразилски нападател Ромуло Кардосо. Именно той минута по-късно асистира на Ялчин Каян за първия гол в мача. Южноамериканецът пусна остър успореден пас и халфът от няколко метра нямаше как да сбърка - 0:1. 

Малко след това домакините имаха претенции, че топката е преминала голлинията след удар с глава на Муса Джите. Повторенията обаче показаха, че Матеус Лис е успял да улови кълбото преди да бъде с целия си обем във вратата му. 

В 77-ата минута Билал Месауди изведе Ромуло сам срещу вратаря, а бразилецът с хладнокръвен удар прати топката във вратата. Попадението обаче беше отменено заради тънка засада. 

В продължението на втората част Месауди пусна пас към Ромуло в наказателното поле. Получи се разбъркване, при което бразилецът беше най-съобразителен и с мощен удар вкара за крайното 0:2.